Σε αναστολή λειτουργίας η Blue Air
Σε αναστολή λειτουργίας η Blue Air

Σε αναστολή λειτουργίας η Blue Air

RE+D magazine
07.09.2022

Aναστέλει μέχρι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου όλες τις πτήσεις της από και προς τα αεροδρόμια της Ρουμανίας η Blue Air, η μεγαλύτερη ιδιωτική ρουμανική αεροπορική εταιρεία.

Η εταιρεία ενημέρωσε με δελτίο τύπου που εκδόθηκε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου ότι αναγκάστηκε να λάβει αυτήν την απόφαση αφού το Υπουργείο Περιβάλλοντος μπλόκαρε όλες τις τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τους λογαριασμούς λειτουργίας της

Τον Ιούλιο, η αρχή προστασίας των καταναλωτών της Ρουμανίας ANPC καταλόγισε στην BlueAir πρόστιμο €2 εκατ για ακύρωση περισσότερων από 11.000 πτήσεων σε περίοδο 12 μηνών μεταξύ 30 Απριλίου 2021 και 30 Απριλίου 2022. Η αρχή αποφάσισε επίσης ότι η Blue Air θα πρέπει να επιστρέψει στους πελάτες εντός δέκα ημερών τα 66,5 εκατ. RON (13 εκατ. ευρώ) που εισπράχθηκαν σε ναύλους για τις αντίστοιχες πτήσεις. Η εταιρεία είπε ότι θα αμφισβητήσει την κύρωση.

Στις 6 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν ανακοινώσει την αναστολή των πτήσεων της, η Blue Air ανακοίνωσε επίσης ότι έκλεισε μια συνεργασία κοινής χρήσης κωδικών με την Air Connect, μια μικρή ρουμανική αεροπορική εταιρεία που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία της. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Blue Air θα μεταφέρει τη λειτουργία επιλεγμένων εσωτερικών και διεθνών περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΕ στην Air Connect.

Στην Ελλάδα η αεροπορική συνδέει την Ρουμανία με 14 πόλεις -τουριστικούς προορισμούς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Σαντορίνη, Μύκονο, Κω, Ρόδο, Σάμο, Σκιάθο, Λευκάδα Ζάκυνθο Κέρκυρα, και Κεφαλονιά