Σε ανοδική τροχιά οι αεροπορικές αφίξεις στη Ρόδο
Σε ανοδική τροχιά οι αεροπορικές αφίξεις στη Ρόδο

Σε ανοδική τροχιά οι αεροπορικές αφίξεις στη Ρόδο

Θετικό είναι το πρόσημο των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στη Ρόδο το διάστημα από την 1η Μαρτίου έως και τις 20 Αυγούστου, παρά τις φωτιές του Ιουλίου που έπληξαν το νησί, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/8) η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
RE+D magazine
23.08.2023

Σε ποσοστό 9% υψηλότερο του 2019 κινήθηκαν οι αεροπορικές αφίξεις στη Ρόδο κατά το διάστημα από 1η Μαρτίου έως και 20 Αυγούστου σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγίου.

Πιο αναλυτικά, οι διεθνείς αφίξεις ενισχύθηκαν 1% σε σχέση με την περυσινή χρονιά που αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ όταν εκκίνησαν οι απευθείας διεθνείς πτήσεις στο Νησί των Ιπποτών τον Μάρτιο.

Επισημαίνεται ότι σε αυτή την σύγκριση, δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιβάτες του εξωτερικού που φτάνουν στο νησί μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς και οι επιβάτες που προσεγγίζουν το νησί μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου, που θα ανέβαζαν περαιτέρω το ποσοστό αύξησης (1%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το αρνητικό ισοζύγιο στις OnLine κρατήσεις, απόρροια των δασικών πυρκαγιών της Ρόδου, διήρκεσε μόλις 6 ημέρες και συγκεκριμένα από 23 έως 29 Ιουλίου, καθώς από τις 29 Ιουλίου, ήδη, το ισοζύγιο γύρισε θετικό και από τις 4 Αυγούστου, η Ρόδος ξεπέρασε σε όγκο on line κρατήσεων και το προ της πυρκαγιάς επίπεδο.