Σε ανοδική τροχιά οι τιμές ενοικίασης των καταστημάτων
Σε ανοδική τροχιά οι τιμές ενοικίασης των καταστημάτων

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές ενοικίασης των καταστημάτων

Με μεγάλες συμφωνίες έκλεισε το α' τρίμηνο του 2024 Ξεχωρίζει το "comeback" της Folli Folie η οποία άνοιξε νέο σημείο στην οδό Ερμού
RE+D magazine
04.06.2024

Με μεγάλες συμφωνίες και "ηχηρά" ονόματα στον κόσμο της λιανικής πώλησης ένδυσης και υπόδησης έκλεισε το α' τρίμηνο του 2024 στην εγχώρια αγορά και ειδικά στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους.

Σύμφωνα με την C&W Proprius oι μεγάλες μάρκες λιανικής ανέφεραν αύξηση πωλήσεων για το 2023 με τζίρο στα €68,14 δισ. που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ κατά 7% υψηλότερο από το 2022. Την υψηλότερη αύξηση στις πωλήσεις είχαν τα  καταστήματα περιποίησης και ακολούθησαν τα παιχνίδια.

Διψήφια αύξηση αναφέρθηκε και για τον κύκλο εργασιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών κατά 12% σε σύγκριση με το 2022. Δεδομένης της ανισορροπίας προσφοράς και ζήτησης που παρατηρείται στη λιανική αγορά, τα υψηλά ενοίκια στις αγορές των μεγάλων δρόμων παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο. 

Η Αττική είναι η περιοχή που παρουσίασε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη με την Κρήτη να ακολουθεί. 

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 επιβεβαίωσε τις ευνοϊκές προοπτικές που παρατηρήθηκαν το 2023 όσον αφορά στη δραστηριότητα, παρά τις προκλήσεις και την αβεβαιότητα που προέρχονται από τις αυξήσεις του πληθωρισμού και την άνοδο των τιμών και τους γεωπολιτικούς κινδύνους. Η αυξημένη δραστηριότητα αυτό το τρίμηνο περιλαμβάνει τη δυναμική επέκταση της Pepco που ανοίγει το 30ό της κατάστημα στην Καλαμάτα. Νέα σημεία και για το εμπορικό σήμα Collective, το flagship κατάστημα Puma και τον Georg Jensen όλα στην κεντρική αγορά της Γλυφάδας, τρία νέα καταστήματα στο εμπορικό κέντρο River West και συγκεκριμένα των Guess, Starbucks και Nike West Athens, ένα νέο κατάστημα Goody's στη Ρόδο και νέο Kiko Milano στη Νέα Σμύρνη.

Παράλληλα, τα δυο πρώτα καταστήματα της μάρκας Sinsay λειτουργούν πλέον στην Αττική και συγκεκριμένα σε Αιγάλεω και Πειραιά, ενώ νέα καταστήματα έχουν συμφωνηθεί να λειτουργήσουν σε Smart Park, Top Parks Pireos Top Parks Πάτρας και Laurel στην Δάφνη.

Ένα κατάστημα ojo άνοιξε στον Πειραιά, ένα κατάστημα Salomon άνοιξε αυτό το τρίμηνο στο The Mall Athens και το Funky Buddha στο Golden Hall, Bagatelle Group ανοίγει το δεύτερο κατάστημά του στην μαρίνα του Αστέρα. 

Τέλος, το εξεταζόμενο διάστημα ξεχωρίζει το "comeback" της Folli Folie η οποία άνοιξε νέο σημείο στην οδό Ερμού.

Οι αποδόσεις για προνομιακά καταστήματα στην οδό Ερμού διαμορφώθηκαν στο 5,25%, στο Κολωνάκι στο 5,40% στην Κηφισιά, την Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης στο 6,50% και σε Γλυφάδα και Θεσ/νίκη στο 6%. 

c.jpg

Οι τιμές των ενοικίων για την Ερμού διαχρονικά η πιο δημοφιλής εμπορική πιάτσα στην Ελλάδα διαμορφώνονται στα €290 / τ.μ/ μήνα, από  €280 / τ.μ/ μήνα την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι για το Κολωνάκι στα €105 από €100/ τ.μ/ μήνα πέρυσι στην Γλυφάδα στα €150/ τ.μ/ μήνα από €145/ τ.μ/ μήνα στον Πειραιά στα €95/ τ.μ/ μήνα από €85 / τ.μ/ μήνα πέρυσι, στην Τσιμισκή (Θεσσαλονίκη) στα €150 / τ.μ/ μήνα από €135 στην Πάτρα €89 από €75/ τ.μ/ μήνα το 2023 και στο Ηράκλειο Κρήτης στα €95 / τ.μ/ μήνα από €85 πέρυσι Σταθερά στα €110  / τ.μ/ μήνα παρέμειναν τα ενοίκια στην Κηφισιά .

Screen Shot 2024-06-04 at 08.30.24.jpg