Σε ανοδική τροχιά τα ενοίκια στο Μανχάταν τον Ιανουάριο
Σε ανοδική τροχιά τα ενοίκια στο Μανχάταν τον Ιανουάριο

Σε ανοδική τροχιά τα ενοίκια στο Μανχάταν τον Ιανουάριο

Συνολικά υπογράφηκαν 3.922 συμφωνίες μίσθωσης τον περασμένο μήνα αυξημένες κατά 14%.
Ειρήνη Θεοφανίδου
08.02.2024

Εντονος ήταν ο ανταγωνισμός μεταξύ των αγοραστών διαμερισμάτων στο Μανχάταν τον Ιανουάριο.

Η μέση τιμή στις νέες μισθώσεις ήταν 4.150 $, αυξημένη κατά 1,3% από τον Ιανουάριο του 2023 και 100 $ περισσότερα από τον περασμένο Δεκέμβριο, ανέφερε ο εκτιμητής Miller Samuel Inc. και η χρηματιστηριακή εταιρεία Douglas Elliman Real Estate στο πρακτορείο Bloomberg.

Συνολικά υπογράφηκαν 3.922 συμφωνίες μίσθωσης τον περασμένο μήνα, αυξημένες κατά 14% σε σχέση με πέρυσι και για τρίτη συνεχόμενη ετήσια αύξηση.

Οι Νεοϋορκέζοι έχουν εκμεταλλευτεί τα έξοδα διαμερισμάτων που έχουν μειωθεί από τα επίπεδα ρεκόρ του καλοκαιριού. Η έντονη ζήτηση βοήθησε να αυξηθούν τα ενοίκια σε μια εποχή που αναμένεται γενικότερα πτώση. Ενώ η μέση τιμή του Μανχάταν παραμένει κάτω από το υψηλό όλων των εποχών των 4.440 $ που επιτεύχθηκε τον Ιούλιο, εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

manhattan-rents.jpeg

«Δεν είναι ότι τα ενοίκια μειώνονται σταθερά, αλλά πέφτουν χαμηλότερα. Έχουν απομακρυνθεί από τα ρεκόρ του καλοκαιριού, αλλά εξακολουθούμε να βλέπουμε ορισμένα στοιχεία τιμολόγησης που είναι ακόμα υψηλά» δήλωσε ο Jonathan Miller, πρόεδρος της Miller Samuel. Αν και το απόθεμα στο Μανχάταν έχει αυξηθεί - τα 7.496 διαμερίσματα που ήταν διαθέσιμα στο τέλος Ιανουαρίου ήταν 18% περισσότερα από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα - εξακολουθεί να βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό, όπως δείχνουν τα στοιχεία των εταιρειών.

Ορισμένες μειώσεις ενοικίων είναι πιθανές στο επόμενο διάστημα καθώς τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μειώνονται, σύμφωνα με τον Miller. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ανταγωνισμός στον κλάδο των ενοικίων θα διευκολυνθεί εάν περισσότεροι άνθρωποι έχουν κίνητρο να γίνουν αγοραστές κατοικιών. Οι εξωτερικοί δήμοι βλέπουν επίσης ισχυρή ζήτηση. Οι νέες μισθώσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν από ένα χρόνο νωρίτερα στο Μπρούκλιν, όπου το μέσο ενοίκιο άλλαξε ελάχιστα στα 3.500 $.