Σε επίπεδα ρεκόρ υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία
Σε επίπεδα ρεκόρ υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία

Σε επίπεδα ρεκόρ υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία

Εφθασε στο 3,7% για το α' τρίμηνο του 2022 από 3,8% το προηγούμενο τρίμηνο.
RE+D magazine
17.05.2022

Το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε δεκαετιών και η απασχόληση συνέχισε να καλπάζει τον Απρίλιο.

Το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο συρρικνώθηκε στο 3,7% το τρίμηνο έως τον Μάρτιο 2022 από 3,8% το προηγούμενο τρίμηνο, φθάνοντας έτσι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1974, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει αμετάβλητο στο 3,8%.

Η απασχόληση συνέχισε να αυξάνεται τον Απρίλιο, σύμφωνα με το ONS, με τον αριθμό των μισθωτών να αυξάνεται κατά 121.000 σε συνολικά 29,5 εκατομμύρια.

Η ζήτηση για εργασία παρέμεινε υψηλή, με τις κενές θέσεις εργασίας να αυξάνονται σε νέο ρεκόρ 1,295 εκατομμυρίων.

«Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία, υπάρχουν λιγότεροι άνεργοι από τις κενές θέσεις εργασίας», ανέφερε η ONS. Τα μέσα εβδομαδιαία κέρδη των Βρετανών το τρίμηνο έως τον Μάρτιο, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν 4,2% σε ετήσια βάση, επιταχυνόμενα από την άνοδο 4,1% το προηγούμενο τρίμηνο. Τα κέρδη μειώθηκαν κατά 1,2% σε ετήσια βάση όταν προσαρμόστηκαν για τον πληθωρισμό. Τον Μάρτιο, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στο υψηλό τριών δεκαετιών του 7%.