Σε φάση τελικής αδειοδότησης το μεγάλο τουριστικό project στην Αργολίδα
Σε φάση τελικής αδειοδότησης το μεγάλο τουριστικό project στην Αργολίδα

Σε φάση τελικής αδειοδότησης το μεγάλο τουριστικό project στην Αργολίδα

Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
24.01.2023

Με κοινή υπουργική απόφαση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Τουρισμού εγκρίθηκε η μετατροπή του υφιστάμενου ξενοδοχείου COSTA PERLA σε 5* Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα(ΣΚΤ) που θα φέρει την ονομασία“INFINITY”.

Το ξενοδοχείο που έχουν σχεδιάσει οι Mold Architects, αναπτύσσει η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία Utherton Ltd, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro (πρώην θυγαρικής της Aristo Developers ), σε έκταση 75 στρεμ. στην θέση Κουβέρτα – Πέρλε – Μπουρλότο στην Αργολίδα. 

COSTA PERLA.jpg

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Πλέον του 90% του παλιού ξενοδοχείου που κατασκευάστηκε την περίοδο της χούντας 1973, κατεδαφίζεται για λόγους στατικής ασφάλειας, για να μετατραπεί 5* ξενοδοχείο δυναμικότητας 171 κλινών με Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, δυναμικότητας 100 κλινών και Κέντρο αναζωογόνησης (SPA) 100 ατόμων συνολικής επιφανείας 67.772,94 τ.μ.

INFINITY1.jpg

Το Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα, θα περιλαμβάνει επίσης:

Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων.

Κοινόχρηστους χώρους, χώρους υποδοχής, εστίασης και αναψυχής.

Πισίνες.

Καφέ, εστιατόρια κ.λπ.

Γήπεδα.

Το ποσοστό πώλησης ή μακροχρόνιας εκμίσθωσης τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών του Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος υπολογίζεται σε ποσοστό έως 50% της συνολικής πραγματοποιούμενης δόμησης, που αντιστοιχεί σε 8.331,67τ.μ. 

Φορέας διαχείρισης του έργου είναι η εταιρεία Zoniro που είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης ανάπτυξης  των έργων της Dolphin Capital Investors έχοντας την ευθύνη για έργα όπως το AMANZOE το ΚILADA Golf & residence NIKKI BEACH στο Πορτοχέλι, ONE & ONLY KEA ISLAND .