Σε καθοδική τροχιά οι τιμές ενοικίου στο Λονδίνο
Σε καθοδική τροχιά οι τιμές ενοικίου στο Λονδίνο

Σε καθοδική τροχιά οι τιμές ενοικίου στο Λονδίνο

Πρόβλεψη από την Rightmove για αύξηση κατά 3% περισσότερο εφέτος.
RE+D magazine
29.01.2024

Η μέση τιμή ενοικίου στο Λονδίνο έχει φτάσει στο υψηλό ρεκόρ των 2.631 λιρών (€3080) το μήνα και προβλέπεται να αυξηθεί κατά 3% περισσότερο εφέτος, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Rightmove, στην οποία τονίζεται ότι η αγορά μπορεί να φτάσει σε ένα «ανώτατο όριο προσιτότητας».

Η μελέτη της πλατφόρμας ακινήτων Rightmove αναφέρει ότι αυτό είναι μόλις τέσσερις στερλίνες υψηλότερο από το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η ετήσια αύξηση των ενοικίων στο Λονδίνο μειώνεται κατά το ήμισυ από 12% το προηγούμενο τρίμηνο, σε 6% σήμερα. 

Σύμφωνα με τον Tim Bannister, ανώτατο στέλεχος της Rightmove, η τάση της σταδιακής επιβράδυνσης της αύξησης των ενοικίων συνεχίζεται, με τη βελτίωση της προσφοράς και της ζήτησης ενοικιαζόμενων ακινήτων να έχει μεγάλη συμβολή σε αυτό. Το 2024 αναμένεται πολύ μικρότερη αύξηση στα ενοίκια κατά 5% εκτός Λονδίνου και κατά 3% στην πρωτεύουσα.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι ο αριθμός των ενοικιαστών που αναζητούν στοιχεία για μετακόμιση είναι 13% χαμηλότερος από την ίδια περίοδο πέρυσι. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των νέων ενοικιαζόμενων ακινήτων που έρχονται στην αγορά είναι 7% υψηλότερος από πέρυσι.