Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο της ΤΕΜΕΣ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο της ΤΕΜΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο της ΤΕΜΕΣ

Τα έσοδα από τη διάθεση πολυτελών ακινήτων αναμένεται να είναι διπλάσια σε σύγκριση με το 2019.
RE+D magazine
13.09.2022

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας ΤΕΜΕΣ.

Το προηγούμενο διάστημα άνοιξε τις πύλες του το "W Costa Navarino" στην περιοχή Navarino Waterfront, σηματοδοτώντας την είσοδο των W Hotels στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για φίρμα της της Marriott International.

Πρόκειται για μια επένδυση €90 εκατ. σε μία παραθαλάσσια έκταση 130 στρεμμάτων, που λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2022. Mάλιστα με την έναρξη της λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας, η πληρότητα ξεπέρασε το 85%. 

Το επόμενο μεγάλο βήμα για την εταιρία είναι η έναρξη της λειτουργίας του πρώτου Mandarin Oriental στην Ελλάδα, το οποίο θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες το 2023. Βρίσκεται στην περιοχή Navarino Bay και όπως τονίζεται,  το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές resort θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα.

Η ανοιχτή αγορά "NAVARINO" 

Παραμένοντας στο 2023, ανάμεσα στο αναμενόμενο "Mandarin Oriental" αλλά και στο "W Costa Navarino" που ήδη λειτουργεί,  θα πραγματοποιηθεί και το άνοιγμα της "NAVARINO AGORA". Θα είναι, μια ανοικτή αγορά με επιλεγμένα καταστήματα, street food, υπαίθριο σινεμά κλπ. Μάλιστα θα είναι και ανοικτή και για επισκέπτες μη διαμένοντες στα πολυτελή ξενοδοχεία. Η επόμενη φάση επενδύσεων αφορά στο Navarino Blue , στην περιοχή του Ριζόμυλου, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας. Η περιοχή είναι ήδη οριοθετημένη ως τμήμα της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας. Στόχος είναι να αναπτυχθούν θεματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα που θα προσφέρουν πληθώρα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας.

Η εφετινή χρονιά για το Costa Navarino και τις ξενοδοχειακές μονάδες του Ομίλου κινείται σε υψηλά επίπεδα αναφορικά με τον κύκλο εργασιών του. Μάλιστα, σύμφωνα με στελέχη του Ομίλου, ο κύκλος εργασιών ότι θα ξεπεράσει κατά 30% αυτόν του 2019 σε συγκρίσιμες πάντα δραστηριότητες. Την ίδια στιγμή είναι χαρακτηριστικό ότι το 35% περίπου των πελατών των ξενοδοχείων του Ομίλου είναι πελάτες επαναλαμβανόμενοι.

Σε ό,τι αφορά το μείγμα των πελατών, αυτοί προέρχονται από όλες σχεδόν τις αγορές του "κόσμου" περιορίζοντας έτσι τους κινδύνους από τοπικές κρίσεις. Σε ό,τι αφορά τέλος τους Ελληνες πελάτες, αυτοί αποτελούν το 20% των επισκεπτών στο Costa Navarino. 

Στο μεταξύ τα έσοδα από τη διάθεση πολυτελών ακινήτων, μιας και ο όμιλος ασχολείται και με το Real Estate, αναμένεται να είναι διπλάσια σε σύγκριση με το 2019. Το 2023 άλλωστε αναμένεται να είναι έτοιμα και νέα πολυτελή ακίνητα με την ζήτηση να είναι ιδιαίτερα υψηλή.