Επιπλέον, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κατόπιν εφαρμογής των εγκεκριμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι εργασίες υλοποιούνται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς στο μεγαλύτερο μήκος του εργοταξίου.
Ενδεικτικά, σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται χωματουργικές εργασίες, κατασκευάζονται μικρά και μεσαία τεχνικά καθώς και υδραυλικά έργα. Παράλληλα, έχουν εκκινήσει και είναι σε εξέλιξη η κατασκευή των μεγάλων τεχνικών, σκέπαστρα, όπως τα Cut and Cover [Τ8], [Τ15] και [Τ21] στην περιοχή Κωνσταντινουπολίτικα, καθώς και στην περιοχή πριν από τη γέφυρα της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου.
Για την κατασκευή της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου, που είναι η γέφυρα (flyover) των τεσσάρων (4) περίπου χιλιομέτρων, εγκαθίσταται το κυλιόμενο μεταλλικό φορείο (καλούπι), που θα χρησιμοποιηθεί για τη σκυροδέτηση, το οποίο θα κινείται υδραυλικά κατά μήκος όλου του έργου, επάνω στα βάθρα που ήδη κατασκευάζονται.
Το έργο έχει ήδη υλοποιηθεί σε ποσοστό της τάξης του 20%, ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα η ημερομηνία παράδοσής του είναι η 16η Μαΐου 2027.