"Τέλος χρόνου" για την εισαγωγή της Μπλέ Κέδρος στο ΧΑ
"Τέλος χρόνου" για την εισαγωγή της Μπλέ Κέδρος στο ΧΑ

"Τέλος χρόνου" για την εισαγωγή της Μπλέ Κέδρος στο ΧΑ

Η εταιρεία έχει την "πολυτέλεια" μέχρι τις 30 Μάϊου να ολοκληρώσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Ειρήνη Θεοφανίδου
19.05.2022

Σε συζητήσεις εξακολουθεί να βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Μπλέ Κέδρος με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την πολυαναμενόμενη είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η ΑΕΕΑΠ, συμφερόντων της οικογένειας Ευμορφίδη, έχει την "πολυτέλεια" του χρόνου μόνο μέχρι τις 30 Μαίου οπότε και θα εξαντληθεί το περιθώριο εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Η εταιρεία έχει δυο τρόπους για να το κάνει αυτό. Ο πρώτος είναι συγκεντρώνοντας το 25% της διασποράς που απαιτείται από το νόμο, μέσω αναδόχου και ο δεύτερος κάνοντας χρήση του κανονισμού του ΧΑ με το 5% μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. 

Πάντως εάν η επιχείρηση "εισαγωγή" δεν στεφθεί με επιτυχία η εταιρεία -σύμφωνα και με δηλώσεις της διοίκησης στην οικονομική έκθεση για το 2021- η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακαλεί την άδεια λειτουργίας της ΑΕΕΑΠ και η εταιρεία τίθεται υπό εκκαθάριση.

Το Ξενοδοχείο στην Ακρόπολη και τα επόμενα project

Εν τω μεταξύ "ανοιχτό" παραμένει το θέμα της "αφαίρεσης" των δυο τελευταίων ορόφων από το ξενοδοχείο της εταιρείας στην οδό Φαλήρου στην περιοχή Μακρυγιάννη, κοντά στην Ακρόπολη, ύστερα και από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η εταιρεία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται σε διαδικασία αποζημίωσης από το ευρωπαϊκό δικαστήριο για την απόφαση αυτή. Πάντως, όπως είχε τονίσει και κατά το παρελθόν η Υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σχολιάζοντας το αν είναι πιθανό να αποζημιωθεί ο διοκτήτης "η αποζημίωση είναι σαφώς μικρότερη από την αξία του μνημείου". Πάντως επενδυτικοί κύκλοι παραμένουν επιφυλακτικοί για το μέλλον της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Η εταιρεία βρίσκεται σήμερα κοντά στην λειτουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου στην περιοχή και συγκεκριμένα στην οδό Δημητρακοπούλου 21-25 μετατρέποντας ένα παλιό κτίριο που φιλοξενούσε σταθμό αυτοκινήτων συνολικής επιφάνειας 5.410 τετραγωνικά μέτρα σε μοντέρνο ξενοδοχείο. Το ακίνητο είχε αποκτηθεί το 2018 από την Μπλε Κέδρος σε πλειστηριασμό, έναντι τιμήματος €1,38 εκατ. Παράληλλα, ετοιμάζεται να ανοίξει νέα καταλύματα σε κορυφαία ελληνικά νησιά όπως η Σαντορίνη μέχρι το 2023.