Η βαθμολογία αυτή είναι υψηλότερη από το μέσο όρο για τις ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου και τοποθετεί τη χώρα μας στην 59η θέση μεταξύ 164 χωρών.
Σύμφωνα με την Oxford Economics το ΑΕΠ παραμένει περίπου 20% κάτω από το υψηλότερο σημείο του δεύτερου τριμήνου του 2007, ενώ η ζήτηση της αγοράς διατηρεί μια σταθερή βαθμολογία κινδύνου (5 μονάδες) σε σχέση το προηγούμενο εξάμηνο, σημαντικά υψηλότερα από τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωζώνης (3,3 μονάδες). Την ίδια ώρα η βαθμολογία συναλλαγματικού κινδύνου της Ελλάδας είναι 2,4 μονάδες, αντικατοπτρίζοντας αντίστοιχη εικόνα με αυτή του μέσου όρου των οικονομιών της Ευρωζώνης.
Η τρέχουσα βαθμολογία κρατικού πιστωτικού κινδύνου είναι στις 4,7 μονάδες, καταγράφοντας μείωση κατά 0,3 μονάδες σε σχέση με πριν από έξι μήνες λόγω των υψηλότερων κρατικών εσόδων σε σχέση με τα αναμενόμενα.
Τέλος, ο εμπορικός πιστωτικός κίνδυνος, που αντανακλά την ικανότητα αποπληρωμής του ιδιωτικού τομέα, παραμένει επίμονα υψηλός σε σύγκριση με την Ευρωζώνη, στις 8 μονάδες. Τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μειώνουν σταθερά τα επισφαλή δάνειά τους, τα οποία επί του παρόντος αποτελούν το 9,7% του συνόλου των δανείων, σημαντική μείωση σε σχέση με το 30% που ίσχυε στα τέλη του 2020. Ωστόσο, ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων της χώρας συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της Ευρωζώνης.