Σημαντική πτώση στις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο
Σημαντική πτώση στις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο

Σημαντική πτώση στις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο

Στεγαστικά δάνεια και ανασφάλεια πλήττουν την αγορά κατοικίας
RE+D magazine
29.12.2022

Οι πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν στις ΗΠΑ για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο - αλλά τα χαμηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η ανάκαμψη πλησιάζει, σύμφωνα με έναν οικονομολόγο.

Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη, ο οποίος βασίζεται στις υπογραφές συμβολαίων για νέες κατοικίες, ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020 και στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του δείκτη το 2001.

Τα δεδομένα δείχνουν την κατά ένα μήνα "παγωμένη" δραστηριότητα στην αγορά κατοικίας. Οι δείκτες της αγοράς κατοικιών όπως οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών, η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών, οι νέες κατασκευές και οι άδειες στέγασης υποχώρησαν επίσης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα τον Δεκέμβριο.

Οι πωλήσεις κατοικιών τον Νοέμβριο ήταν περίπου 38% χαμηλότερες από τον ίδιο μήνα το 2021, σύμφωνα με την ένωση. Το μέσο επιτόκιο για ένα στεγαστικό δάνειο 30 ετών με σταθερό επιτόκιο στα τέλη Νοεμβρίου ήταν περίπου 6,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac, υπερδιπλάσιο από το μέσο όρο 3,1% ένα χρόνο πριν.