Σοβαρό κενό ασφαλείας σε iPhone, iPad και Mac ανακοίνωσε η Apple
Σοβαρό κενό ασφαλείας σε iPhone, iPad και Mac ανακοίνωσε η Apple

Σοβαρό κενό ασφαλείας σε iPhone, iPad και Mac ανακοίνωσε η Apple

Συνιστά στους πελάτες της να ενημερώσουν άμεσα το λογισμικό τους.
RE+D magazine
19.08.2022

Σοβαρό κενό ασφαλείας σε κατόχους πολλών μοντέλων των iPhone, iPad και Mac ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία Apple τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσουννα επειγόντως σε ενημερώσεις στο λογισμικό τους.

Η εταιρεία εξηγεί αναλυτικά στον ιστότοπό της το πρόβλημα που αφορά στα iPhone 6 και μεταγενέστερα μοντέλα, σε όλες τις ταμπλέτες iPad Pro, στα iPad 5ης γενιάς και μεταγενέστερα, καθώς και στους υπολογιστές Mac με λειτουργικό σύστημα Monterey.

Οπως αναφέρει «μια εφαρμογή μπορεί να εκτελέσει αυθαίρετα κώδικα» και να δώσει έτσι πρόσβαση στο μηχάνημα σε κάποιον πειρατή, να του επιτρέψει να πάρει τον έλεγχό του.

«Η Apple είναι ενήμερη ότι αυτή η δυνατότητα μπορεί να τυγχάνει ενεργής εκμετάλλευσης» από χάκερ το τρέχον διάστημα, πρόσθεσε η εταιρεία, χωρίς να δώσει καμιά περαιτέρω διευκρίνιση. Για την αποτροπή του κινδύνου, η Apple συνιστά στους κατόχους των προϊόντων της να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την έκδοση 15.6.1 του λειτουργικού συστήματος iOS για τα iPhone, την έκδοση iPadOS 15.6.1 για τα iPad και το macOS Monterey 12.5.1 για τους υπολογιστές Mac.