Στα €1,4 δισ. το ανεκτέλεστο του ομίλου AVAX
Στα €1,4 δισ. το ανεκτέλεστο του ομίλου AVAX

Στα €1,4 δισ. το ανεκτέλεστο του ομίλου AVAX

Ενδιαφέρον και για συμμετοχή σε κάποιες από τις οικιστικές αναπτύξεις στο Ελληνικό.
RE+D magazine
24.06.2022

Στα €1,4 δισ. ανέρχεται το ανεκτέλεστο έργων του ομίλου AVAX στο τέλος του 2021 το οποίο αναμένεται να διογκωθεί το προσεχές διάστημα σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Ιωάννου, σημείωσε ότι για την συμμετοχή του ομίλου σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων και ΣΔΙΤ απαιτούνται αρκετά ίδια κεφάλαια και γι αυτό δεν απέκλεισε να συνεχιστεί η πώληση περιουσιακών στοιχείων για assets που δεν ανήκουν στην κύρια δραστηριότητα του ομίλου προκειμένου να ενισχυθούν τα... ταμεία. 

Οπως είπε ο ίδιος η εταιρεία δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά ούτε και σε έκδοση ομολογιακού δανείου, τουλάχιστον σε αυτή την δυσμενή οικονομική συγκυρία των υψηλών επιτοκίων και του πληθωρισμού. 

Τα έργα

Σε ότι αφορά στην πορεία υλοποίησης της Γραμμής 4 του μετρό, σύμφωνα με την διοίκηση έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο φρέαρ Κατεχάκη και στο φρέαρ της Βεϊκου και προχωρά εντός χρονοδιαγράμματος η υποβολή των μελετών. Παράλληλα έχουν παραγγελθεί και ετοιμάζονται τα δύο μηχανήματα διάνοιξης σηράγγων (μετροπόντικες) σε εργοστάσιο της Γερμανίας ενώ στο τέλος του μήνα προβλέπεται να μεταβεί στην Γερμανία αντιπροσωπεία της Αττικό Μετρό για να παραλάβει τους μετροπόντικες. 

Η ΑΒΑΞ επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ότι μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο και η παράδοση της γραμμής 3 που θα φτάσει στο Δημοτικό Θέατρο, αποδίδοντας την νέα καθυστέρηση «σε ένα μικροπρόβλημα σε άλλη εργολαβία του έργου».

Σημειώνεται ότι ο όμιλος σε κοινοπραξία με την Μυτιληναίος, έχουν αναδειχθεί προσωρινοί ανάδοχοι για το οδικό έργο ΣΔΙT του Flyover στη Θεσσαλονίκη, προϋπολογισμού €373 εκατ. το οποίο αναμένεται να συμβασιοποιηθεί μέσα στο 2022. Τέλος, ο πρόεδρος της εταιρείας παραδέχτηκε πως υπάρχει ενδιαφέρον και για συμμετοχή σε κάποιες από τις οικιστικές αναπτύξεις στο Ελληνικό, καθώς για ορισμένες από αυτές η Lamda Development θα αναζητήσει συνεταίρους.