Στα €286 εκατ η αξία του χαρτοφυλακίου της Trade Estates
Στα  €286 εκατ η αξία του χαρτοφυλακίου της Trade Estates

Στα €286 εκατ η αξία του χαρτοφυλακίου της Trade Estates

Σε προχωρημένο στάδιο η προετοιμασία της για την είσοδό της στο ΧΑ.
RE+D magazine
23.11.2022

Η προετοιμασία για την είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών της Trade Estates, θυγατρικής ΑΕΕΑΠ του Ομίλου βρίσκεται πλέον σε προχωρημένο στάδιο, με στόχο η δημόσια προσφορά να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους, ανάλογα πάντα και με τις συνθήκες της αγοράς.

 Με υπάρχοντα ακίνητα αξίας €286 εκατομμυρίων και πρόγραμμα αγορών και ανάπτυξης άνω των €200 εκατομμυρίων, η Trade Estates συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ περιλαμβάνει όλα τα υφιστάμενα ιδιόκτητα ακίνητα του Ομίλου, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της RHF (IKEA), τα logistic κέντρα στο Σχηματάρι και τα Οινόφυτα, καθώς και νέα επενδυτικά ακίνητα λιανικής στην Ελλάδα (Florida1 Retail Park και Piraeus Retail Park).


Διευρύνει το δίκτυο των καταστημάτων ο Όμιλος Fourlis

Τρία νέα μεσαίου μεγέθους καταστήματα IKEA στην Ελλάδα με στόχο να λειτουργήσουν τα επόμενα 2-3 χρόνια σχεδιάζει η μητρική εταιρεία τα οποία θα προστεθούν στα έξι ήδη υπάρχοντα (4 στην Ελλάδα και 2 στη Βουλγαρία) 

Η εταιρεία συνολικά εκτός από τα παραπάνω διαθέτει 5 μεγάλα καταστήματα ΙΚΕΑ (3 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο, και 1 στη Βουλγαρία) και 9 σημεία παραγγελιοληψίας (Pickup-Point) προϊόντων ΙΚΕΑ (6 από αυτά στην Ελλάδα, 2 στην Βουλγαρία και 1 στην Κύπρο).

Το δίκτυο καταστημάτων Intersport αποτελείται από 55 καταστήματα στην Ελλάδα, 32 στη Ρουμανία, 12 στην Τουρκία, 10 στη Βουλγαρία και 7 στην Κύπρο.

Αντιστοίχως λειτουργούν 14 καταστήματα The Athlete’s Foot στην Ελλάδα και 3 στην Τουρκία. Συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης του υπάρχοντος δικτύου καταστημάτων.

O όμιλος παρουσίασε πωλήσεις € 352,5 εκατ.  στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης έναντι € 316,5 εκατ., την αντίστοιχη περυσινή περίοδο αυξημένες κατά 11,4%.