Στα €5,6 εκατ. η τιμή πώλησης εμβληματικού ρετιρέ στο Κολωνάκι
Στα €5,6 εκατ. η τιμή πώλησης εμβληματικού ρετιρέ στο Κολωνάκι

Στα €5,6 εκατ. η τιμή πώλησης εμβληματικού ρετιρέ στο Κολωνάκι

Το ακίνητο διαθέτει 4 υπνοδωμάτια και 6 μπάνια και είναι συνολικής επιφάνειας 530 τ.μ
RE+D magazine
10.11.2023

Ολοκληρώθηκε η πώληση του εμβληματικού ρετιρέ "One Athens" στην καρδιά της Αθήνας.

Το ακίνητο διαχειρίζονταν αποκλειστικά η Engel & Völkers Ελλάδος, πωλήθηκε για το ποσό των €5,6 εκατ. Με μια μαγευτική θέα προς την Ακρόπολη και τον Σαρωνικό, το One Athens στο Κολωνάκι, είναι ένα από τα πλέον πολυτελή οικιστικά συγκροτήματα στο κέντρο της Αθήνας, με μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950.

Ο πρωτοπόρος Έλληνας αρχιτέκτονας, Κωνσταντίνος Δοξιάδης, επέλεξε την προνομιούχα τοποθεσία στους πρόποδες του Λυκαβηττού για να δημιουργήσει αυτό το αρχιτεκτονικό κόσμημα. Το αρχικό κτίριο αποτέλεσε ένα γόητρο υψηλών προδιαγραφών και συγκέντρωσε καλλιτέχνες και διανοούμενους από διάφορους κλάδους.

Copy of 04301_2_PH3_Bedroom_3D_001.jpg

Οι νέοι ιδιοκτήτες του ρετιρέ, ελληνικής καταγωγής, αγαπούν και σέβονται την ιστορία πίσω από αυτό το ακίνητο, διατηρώντας έτσι την κληρονομιά της ελληνικής αρχιτεκτονικής. Το ρετιρέ διαθέτει 4 υπνοδωμάτια και 6 μπάνια, και εκτείνεται σε 530 τ.μ.Επίσης, περιλαμβάνει μια ιδιωτική βεράντα 190 τ.μ. με θέα την Ακρόπολη.

To One Athens αποτελεί επένδυση της Sodia Capital Management, ενώ η ανακατασκευή του κτιρίου έγινε από την εταιρεία Redex. Η ομάδα αρχιτεκτόνων Divercity Architects, είχε κάνει σε προγενέστερη φάση την Μελέτη ανακατασκευής και Αλλαγής Χρήσης του κτιρίου από Γραφεία σε Κατοικίες. 

Η μελέτη εσωτερικών αναδιαρρυθμίσεων και διακόσμησης διαμερισμάτων και κοινόχρηστων χώρων, της σημερινής κατάστασης έγινε από την κάτωθι ομάδα Μελέτης:

Αρχιτεκτονική Μελέτη: ΑΕΤΕΡ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Εσωτερική Διακόσμηση: GIALILEO DESIGN & CONSTRUCTION και Μελέτης Παγώνης

Μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων: LDK ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ A.E.