Στα €62 εκατ. η αποζημίωση στη Frigoglass για τη φωτιά στη Ρουμανία
Στα €62 εκατ. η αποζημίωση στη Frigoglass για τη φωτιά στη Ρουμανία

Στα €62 εκατ. η αποζημίωση στη Frigoglass για τη φωτιά στη Ρουμανία

Η εταιρεία έχει ήδη εισπράξει €50 εκατ. ως ασφαλιστική αποζημίωση.
RE+D magazine
29.07.2022

Η Frigoglass ήρθε σε οριστική συμφωνία με το συνασφαλιστικό σχήμα που είχε αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη αναφορικά με το περιστατικό πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων της εταιρείας στη Ρουμανία για συνολική αποζημίωση καθαρού ποσού 61,6 εκατ. ευρώ σχετικά με υλικές ζημιές (αποζημίωση 42 εκατ. ευρώ) και διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας (αποζημίωση 19,6 εκατ. ευρώ).

Η Frigoglass έχει ήδη εισπράξει συνολικά 50 εκατ. ευρώ ως ασφαλιστική αποζημίωση. Η καταβολή του εναπομείναντος ποσού των 11,6 εκατ. ευρώ υπόκειται στην τεκμηρίωση για τις δαπάνες που σχετίζονται με τη φάση ανακατασκευής του κτιρίου και τις αγορές εξοπλισμού.

Ο Νίκος Μαμουλής, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Frigoglass, τα μέλη του συνασφαλιστικού σχήματος (HDI και AIG) και τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο, EXL, για την άψογη συνεργασία, την ισχυρή δέσμευση και την υποστήριξή τους στην επίτευξη ενός τόσο επιτυχημένου αποτελέσματος σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον. Η θετική αυτή έκβαση θα μας επιτρέψει να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα ανακατασκευής για μια σύγχρονη, αποδοτική και ανταγωνιστική μονάδα παραγωγής στη Ρουμανία τους επόμενους μήνες».