Στα εργοτάξια του Μετρό της Αθήνας ο μετροπόντικας
Στα εργοτάξια του Μετρό της Αθήνας ο μετροπόντικας

Στα εργοτάξια του Μετρό της Αθήνας ο μετροπόντικας

Η Γραμμή 4 θα αλλάξει ουσιαστικά τον συγκοινωνιακό χάρτη της Πρωτεύουσας.
RE+D magazine
21.11.2022

Ξεκίνησε η συναρμολόγηση του νέου, υπερσύγχρονου μετροπόντικα (TBM) στην Αθήνα.

Το ένα από τα δύο μηχανήματα TBM που θα χρησιμοποιηθούν για τη διάνοιξη της Γραμμής 4 “Άλσος Βεΐκου – Γουδή", θα εγκατασταθεί στο εργοτάξιο της Κατεχάκη. 

Το δεύτερο θα εγκατασταθεί αντίστοιχα στο φρέαρ του Άλσους Βεΐκου και τα δύο μηχανήματα θα “συναντηθούν” στον Ευαγγελισμό, έχοντας διανοίξει τη νέα σήραγγα, συνολικού μήκους 12,8 χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι το Α’ Τμήμα της Γραμμής 4 «Άλσος Βεΐκου – Γουδή», το οποίο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί με την παρούσα δημοπράτηση, έχει σχεδιαστεί με σκοπό την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών του Λεκανοπεδίου, του κέντρου της Αθήνας με την κατασκευή τεσσάρων νέων σταθμών (Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός). 

Η χάραξή του εκτείνεται από την περιοχή του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι μέχρι το Γουδή και το Φρέαρ TBM Κατεχάκη και υπάγεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Καισαριανής και Ζωγράφου. Έχει μήκος περίπου 12,8 χλμ. και περιλαμβάνει 15  νέους υπόγειους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή,