Στην APLEKTON HOLDINGS το πρώην Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο
Στην APLEKTON HOLDINGS το πρώην Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο

Στην APLEKTON HOLDINGS το πρώην Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο

Ποιά ήταν η προσφορά της εταιρείας
RE+D magazine
10.03.2023

Με την ανάδειξη της APLEKTON HOLDINGS ως πλειοδότριας ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση 40 ετών τμήματος του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο.

Η εταιρεία APLEKTON HOLDINGS  με έδρα στην Κύπρο η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος που κατέθεσε προσφορά στο σχετικό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου η προσφορά της εταιρείας περιλαμβάνει:

Εφ’ άπαξ καταβαλλόμενο αντάλλαγμα 6.500.000 ευρώ.

Ετήσιο μίσθωμα 180.000 ευρώ, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται σε ετήσια βάση σύμφωνα με τον εκάστοτε δείκτη τιμών καταναλωτή. 

Για το ακίνητο είχε επίσης προκηρυχθεί διαγωνισμός το 2014, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος. Το προς αξιοποίηση ακίνητο έχει έκταση 589,5 στρέμματα και περιλαμβάνει κλειστές και ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου, στην περιοχή Μερέντα, σε απόσταση 43 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και 13 χιλιομέτρων από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. 

Μέσω της μελέτης ΕΣΧΑΔΑ παρέχεται η δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου ως «Θεματικό Πάρκο-Αναψυχή», διατηρώντας σε τμήμα αυτού ως κυρίαρχη τη χρήση της αθλητικής ιππασίας και αναπτύσσοντας στο υπόλοιπο τμήμα αθλητικές και ήπιες εμπορικές και τουριστικές χρήσεις.