Στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου μετρό και Flyover
Στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου μετρό και Flyover

Στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου μετρό και Flyover

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων και άλλα θέματα μεταφορών.
RE+D magazine
27.09.2023

Σημαντικά θέματα υποδομών περιλαμβάνονται στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Νίκο Ταχιάο σχετικά με έργα για την αναβάθμιση των υποδομών και των μεταφορών.

Πιο συγκεκριμένα, έργα που αφορούν στη: 

α) Σύμβαση ανάθεσης και λειτουργίας συντήρησης δικτύου μετρό Θεσσαλονίκης, 

β) Σύμβαση βελτίωσης 9ης Εθνικής Οδού (Παράκαμψη Γιάλοβα Π.Ε. Μεσσηνίας) και

γ) Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση από το αρμόδιο υπουργείο της καταγραφής και της πρώτης εκτίμησης των βλαβών στα έργα υποδομής στις πληγείσες περιοχές μετά την κακοκαιρία Daniel.

Στο επίκεντρο, όμως, θα βρεθούν μεταξύ άλλων και οι μεταφορές με ειδική παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2021/1187 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Ιουλίου 2021, περί μέτρων εξορθολογισμού για την προώθηση της υλοποίησης του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών και 2022/738 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 6ης Απριλίου 2022, περί μισθωμένων οχημάτων χωρίς οδηγό στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.