Στην... Κατεχάκη ο πρώτος μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό
Στην... Κατεχάκη ο πρώτος μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό

Στην... Κατεχάκη ο πρώτος μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό

Σημαντικό ορόσημο καθώς θα σημάνει την έναρξη του βασικού κατασκευαστικού έργου.
RE+D magazine
10.02.2023

Από το σταθμό "Κατεχάκη" ξεκινά ο πρώτος μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό σύμφωνα με ανάρτηση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Καραγιάννη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης "ο πρώτος μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό θα ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κατεχάκη. Ένα σημαντικό ορόσημο καθώς θα σημάνει την έναρξη του βασικού κατασκευαστικού έργου. 

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα συγκοινωνιακών υποδομών στην Ευρώπη που θα εξυπηρετεί επιπλέον 340.000 επιβάτες υλοποιείται στην Αθήνα".

Με την ολοκλήρωση κατασκευής του πρώτου τμήματος, "Άλσος Βεΐκου – Γουδή", εκτιμάται ότι 340.000 επιβάτες θα μετακινούνται σε καθημερινή βάση, 53.000 αυτοκίνητα θα "ανακουφίσουν" τους δρόμους της περιοχής, ενώ η απόσταση Γαλάτσι – Γουδή θα καλύπτεται σε 17 λεπτά. Για το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 που θα συνδέει το Άλσος Βεΐκου με το Γουδή, οι πρόδρομες εργασίες προχωρούν, τα εργοτάξια και τα φρέατα έχουν στηθεί σε σταθμούς, και ο πρώτος μετροπόντικας ήδη βρίσκεται στο εργοτάξιο της Κατεχάκη απ όπου θα ξεκινήσει το υπόγειο ταξίδι του στην Αθήνα σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό και της αναδόχου κοινοπραξίας ΑΒΑΞ- GHELLA-ALSTOM.