Στην Grimaldi και το λιμάνι του Ηρακλείου
Στην Grimaldi και το λιμάνι του Ηρακλείου

Στην Grimaldi και το λιμάνι του Ηρακλείου

Η ίδια κοινοπραξία απέκτησε πρόσφατα του 67% του λιμανιού της Ηγουμενίτσας
RE+D magazine
13.06.2023

Με την αποσφράγιση των δύο δεσμευτικών προσφορών ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. (Ο.Λ.Η. Α.Ε.), ο οποίος ξεκίνησε προ διετίας

Στον ΟΛΗ έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου μέχρι τον Ιανουάριο του 2063. Έχει επίσης διαχειριστικές αρμοδιότητες για το παλαιό Ενετικό λιμένα (Προβλέπεται να εξαιρεθεί από την αναθεωρημένη ζώνη ευθύνης του Οργανισμού), για τον λιμένα Λινοπεραμάτων και για τα τρία αλιευτικά καταφύγια σε Λέντα, Κερατόκαμπο και Άρβη (νότια του Ν Ηρακλείου).

Η διαγωνιστική διαδικασία προέβλεπε την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, και ενδιαφέρον για την απόκτηση του είχαν εκδηλώσει η Κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – AVIAREPS ΕΛΛΑΣ Α.Ε. – NECTAR HOLDINGS LTD και η Grimaldi Euromed S.p.A. & Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός έναντι συνολικού τιμήματος 80 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια κοινοπραξία απέκτησε πρόσφατα του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΗΓ Α.Ε. (λιμάνι Ηγουμενίτσας) έναντι συνολικού τιμήματος € 84.170.000.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, μετά δε την έγκριση αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί η υπογραφή των συμβάσεων.