Στην κυκλοφορία, η υπογειοποίηση στην «Αγιά Σοφιά»
Στην κυκλοφορία, η υπογειοποίηση στην «Αγιά Σοφιά»

Στην κυκλοφορία, η υπογειοποίηση στην «Αγιά Σοφιά»

RE+D magazine
20.09.2022

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Αττικής το υπογειοποιημένο τμήμα της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - N. Χαλκηδόνας, μία παρέμβαση ιδιαίτερα σημαντική και συνοδευτική του κυρίου έργου, του γηπέδου της ΑΕΚ.

Η υπογειοποίηση στις Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών στη Νέα Φιλαδέλφεια επικοινωνεί και με το πάρκινγκ του γηπέδου της Ένωσης, στο σημείο που θα εισέρχονται τα πούλμαν των αποστολών.

"Το έργο υπερτοπικού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 17,7 εκατομμυρίων ευρώ, δημοπρατήθηκε το 2019 από την προηγούμενη Περιφερειακή Διοίκηση και ολοκληρώθηκε συντομότερα από το προβλεπόμενο, ώστε να συμπέσουμε με τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή", τόνισε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά την διάρκεια των εγκαινίων.

Η υπογειοποίηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου έργου, που περιλαμβάνει επίσης την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, με τη διαμόρφωση ζωνών ήπιας κυκλοφορίας για την απρόσκοπτη πρόσβαση σε οχήματα εξυπηρέτησης και έκτακτης ανάγκης, δημιουργία ευρύχωρων πεζοδρόμων με κυβόλιθους και παρτέρια, καθώς και σύγχρονο φωτισμό αυτοματοποιημένης ρύθμισης, ανάλογα με τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος, που εξασφαλίζει σημαντική οικονομία ενέργειας.