Στην "μάχη" της Αττικής Οδού μπαίνει η Intrakat
Στην "μάχη" της Αττικής Οδού μπαίνει η Intrakat

Στην "μάχη" της Αττικής Οδού μπαίνει η Intrakat

Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως του ποσού των €100 εκατ.
RE+D magazine
01.12.2022

Το "πράσινο φως" για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως €100 εκατ. άναψε η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intrakat.

Στην εξ αναβολής Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρέστησαν μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν το 76,56% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης και υπερψήφησαν την πρόταση του Δ.Σ. για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την έκδοση 85.470.086 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών με ονομαστική αξία €0,30 ανά μετοχή και τιμή διάθεσης €1,17. 

Η σχέση ανταλλαγής που ενέκρινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι 1,13878275664266 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της εταιρείας.

Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά τη σχετική έγκριση των αρμόδιων αρχών, έχουν δηλώσει την απόφασή τους να συμμετέχουν οι κύριοι μέτοχοι της
Intrakat, «Winex Investments Limited», που σήμερα κατέχει ποσοστό 31,704%, «Castelano Properties Limited» που σήμερα κατέχει ποσοστό 15,746%, «Blue Silk LTD» που σήμερα κατέχει  ποσοστό 13,636%, και «ΙΝΤΡΑΚΟΜ A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» που σήμερα κατέχει  ποσοστό 5,09%, εξασκώντας πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούν. 

Η μεγαλύτερη σήμερα μέτοχος της Intrakat, Winex Investments Limited, (συμφερόντων Δημήτρη Μπάκου, Ιωάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου) έχει επίσης εκφράσει τη βούλησή της να ασκήσει το δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση επιπλέον νέων μετοχών της εταιρείας που τυχόν παραμείνουν αδιάθετες, επενδύοντας τουλάχιστον το ποσό των δεκαπέντε εκατομμυρίων (15.000.000) ευρώ.

Σύμφωνα με τον Δ/ντα Σύμβουλο της εταιρείας Αλέξανδρο Εξάρχου η αύξηση του ενεργειακού κόστους αλλά και των επιτοκίων κατέστησαν απαραίτητη την ΑΜΚ προκειμένου η εισηγμένη να είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένη. 

"Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αποκτήσει κεφαλαιακό απόθεμα και να διεκδικήσει νέα έργα καθώς επίσης να προχωρήσει σε εξαγορές και επενδύσεις είπε ο κ. Εξάρχου και συμπλήρωσε "με την ΑΜΚ κλείνουμε τους λογαριασμούς του παρελθόντος και προχωράμε στην επόμενη ημέρα". Ο ίδιος μάλιστα ανακοίνωσε πως η Intrakat θα συμμετάσχει με ποσοστό 30% στην κοινοπραξία των εταιρειών PRISA και RUBICON που θα διεκδικήσουν την νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού και πως η εν λόγω αίτηση θα υποβληθεί εντός των επόμενων ημερών στο ΤΑΙΠΕΔ που "τρέχει" το διαγωνισμό. 

Σημειώνεται ότι το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του ομίλου, καταγράφει ιστορικό υψηλό και ανέρχεται σε €1,3 δισ.