Στην τελική ευθεία η ανάπλαση Πάρκου Ευαγγελικών στην Κατερίνη
Στην τελική ευθεία η ανάπλαση Πάρκου Ευαγγελικών στην Κατερίνη

Στην τελική ευθεία η ανάπλαση Πάρκου Ευαγγελικών στην Κατερίνη

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο και αρχίζουν άμεσα οι εργασίες.
RE+D magazine
22.08.2022

Την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και τη δυνατότητα της ατομικής άσκησης σε ειδικά διαμορφωμένους ελεύθερους & ασφαλείς χώρους εξασφαλίζουν η ανάπλαση του πάρκου Ευαγγελικών και ταυτόχρονα η τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς και στο Α΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης.

Πρόσφατα "έπεσαν" οι σχετικές υπογραφές από τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Μορφακίδη και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας. 

Το κύριο αντικείμενο του έργου: «Ανάπλαση πάρκου Ευαγγελικών στο   ΟΤ 40Α  και τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης στον χώρο αυτού και στο χώρο του Ο.Τ.351  Α΄Δ.Α.Κ Κατερίνης, της Κοινότητας Κατερίνης» που πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα από τον Δήμο Κατερίνης, χρηματοδοτείται από επιδότηση του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ διαμορφώνεται ως εξής:

α) στο πάρκο Ευαγγελικών θα γίνει αφαίρεση κατεστραμμένων πλακών πεζοδρόμου, κράσπεδων κήπου – πεζοδρομίου, κεραμικών πλακιδίων, και η επαναπλήρωσή τους.  Παράλληλα, προβλέπεται καθαίρεση επιχρισμάτων  σε θέσεις που είναι κατεστραμμένα και η αντικατάσταση με νέα έγχρωμα επιχρίσματα. Επίσης, θα αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα καλάθια απορριμμάτων, τα παγκάκια ανάπαυσης, ενώ θα τοποθετηθεί ένα σετ εννέα οργάνων εκγύμνασης εξωτερικού χώρου.

β) στο Α’ ΔΑΚ (γήπεδο Πιερικού – στο χώρο για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων και για τους περιπατητές), θα διαμορφωθεί χώρος 400μ2, όπου θα γίνει εκσκαφή για την διαμόρφωσή του και οριοθέτηση με κράσπεδα κήπου. Επιπλέον, θα τοποθετηθεί ένα σετ (9) οργάνων εκγύμνασης εξωτερικού χώρου.

Παράλληλα, στο πάρκο Ευαγγελικών προγραμματίζονται παρεμβάσεις για το Δίκτυο Άρδευσης, ενώ τόσο στο Α’ ΔΑΚ, όσο και στο πάρκο των Ευαγγελικών εργασίες Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης  στους χώρους εκγύμνασης. Τα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, έχουν προδιαγραφές αντοχής παντός καιρού, καλύπτουν όλα τα διεθνή στάνταρ και πρότυπα ασφαλείας, ενώ διαθέτουν ειδικές οδηγίες χρήσης.

Ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 9 περίπου μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Υπενθυμίζεται, ότι, το πρώτο ολοκληρωμένο υπαίθριο γυμναστήριο του Δήμου Κατερίνης, λειτουργεί ήδη, με μεγάλη επισκεψιμότητα και ανταπόκριση από δημότες και επισκέπτες, από τον περασμένο Μάιο στο δημοτικό πάρκο.