Στην τελική ευθεία τα έργα στο εμβληματικό κτίριο του Φλοίσβου
Στην τελική ευθεία τα έργα στο εμβληματικό κτίριο του Φλοίσβου

Στην τελική ευθεία τα έργα στο εμβληματικό κτίριο του Φλοίσβου

Το σημαντικό έργο για την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου αλλά και ολόκληρης της Αθηναϊκής Ριβιέρας ανέρχεται σε 2.950.667,67€.
RE+D magazine
22.05.2023

Στην τελική ευθεία υλοποίησης μπαίνει η ανακαίνιση του εμβληματικού τοπόσημου του Παλαιού Φαλήρου αλλά και όλης της Αττικής Ριβιέρας, του κτιρίου του Φλοίσβου και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του έργου, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Η ανακαίνιση του ιστορικού, διώροφου, – του αποκαλούμενου και «στρογγυλού» από τους Φαληριώτες – κτιρίου του Φλοίσβου, που είχε ανεγερθεί στα τέλη του 19ου αιώνα, είναι  προϋπολογισμού 2.950.667,67 και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα λιτή κατασκευή, σύγχρονης αισθητικής, η οποία τονίζει τον κυκλικό χαρακτήρα του οικοδομήματος. Παράλληλα έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων (και με προσθήκη ανελκυστήρα).

Στο ισόγειο του κτιρίου, η κυρίως αίθουσα, που καλύπτει το σύνολο των χώρων των υπαρχόντων κτισμάτων, θα διαμορφωθεί ως Αίθουσα Εκδηλώσεων και Ομιλιών. Ο όροφος θα διατηρήσει τη χρήση του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου θα φιλοξενούνται Εκθέσεις Εικαστικών του Δήμου Π. Φαλήρου.