Στο Ηράκλειο το πρώτο καταδυτικό πάρκο της Κρήτης
Στο Ηράκλειο το πρώτο καταδυτικό πάρκο της Κρήτης

Στο Ηράκλειο το πρώτο καταδυτικό πάρκο της Κρήτης

RE+D magazine
05.02.2024

Το πρώτο καταδυτικό πάρκο πρόκειται να λειτουργήσει από το φετινό καλοκαίρι στο Ηράκλειο της Κρήτης με στόχο να καταστεί το νησί ως καταδυτικός προορισμός.

Το πρώτο καταδυτικό πάρκο στο Ηράκλειο, που υπήρξε ιδέα η οποία προωθήθηκε από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, έχει χωροθετηθεί σε θαλάσσια περιοχή της Σταλίδας του Δήμου Χερσονήσου.

«Πρόκειται για μια περιοχή περίπου 22 στρεμμάτων που θα ξεχωρίζει με φωτοσημαντήρες και πιστεύουμε ότι μόλις πάρουμε την άδεια της πόντισης μπορεί άμεσα να ξεκινήσει, ευελπιστώντας ότι το φετινό καλοκαίρι θα μπορούμε να υποδεχθούμε τους πρώτους επισκέπτες» σημείωσε ο τεχνικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργος Καραπιδάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι όταν θα ξεκινήσει τη λειτουργία του «ένα σκάφος που θα μπορεί να αναχωρεί είτε από την Σταλίδα, ή τα Μάλια ή και από το Ηράκλειο, θα δένει σε συγκεκριμένη θαλάσσια προβλήτα, από την οποία θα μπορεί ένας δύτης να βουτάει στα 16 με 17 περίπου μέτρα και να διαγραφεί μια διαδρομή ανάμεσα από τους υφάλους, που α γεμίσουν το επόμενο διάστημα υποθαλάσσια χλωρίδα». Ο κ. Καραπιδάκης συμπλήρωσε ότι «με το ίδιο σκάφος θα μπορεί να αναχωρεί και όταν θα ολοκληρώνει την επίσκεψή του ο κάθε δύτης» καταλήγοντας ότι στο πρώτο καταδυτικό πάρκο του Ηρακλείου, λόγω του συγκεκριμένου βάθους, θα μπορεί να βουτήξει ένας ερασιτέχνης αυτοδύτης, ο οποίος δεν θα χρειάζεται να έχει κάποιο επαγγελματικό δίπλωμα.

Το καταδυτικό πάρκο στη Σταλίδα, έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader-Αλιείας και έχει ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.