Στο κτήμα Δασκαλάκη θα μετεγκατασταθούν τα Δικαστήρια Πειραιά
Στο κτήμα Δασκαλάκη θα μετεγκατασταθούν τα Δικαστήρια Πειραιά

Στο κτήμα Δασκαλάκη θα μετεγκατασταθούν τα Δικαστήρια Πειραιά

Η ευρύτερη περιοχή του Αγ. Διονυσίου αναπτύσσεται γρήγορα τα τελευταία χρόνια.
RE+D magazine
10.03.2023

Στο κτήμα Δασκαλάκη στην περιοχή Παπαστράτου στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου, στην Ε΄ Δημοτική Kοινότητα, θα μεταστεγαστούν τα Δικαστήρια Πειραιά καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός από το ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων).

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για ένα «εξαιρετικά θετικό νέο για την πόλη του Πειραιά», τονίζοντας πως η περιοχή αναπτύσσεται γρήγορα τα τελευταία χρόνια και η προ λίγων μηνών έλευση του Μετρό δημιουργεί και περαιτέρω δυναμική.

«Μια ακόμα σημαντική εκκρεμότητα δεκαετιών για την πόλη μας δρομολογείται και ο Πειραιάς θα αποκτήσει έως το 2025 ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές Δικαστικό Μέγαρο εντός των γεωγραφικών ορίων του δήμου μας, κάτι που δεν ήταν καθόλου σίγουρο το 2014 όταν και αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου. Με την εξέλιξη αυτή, κλείνει οριστικά ένα κεφάλαιο στασιμότητας για το μείζον αυτό θέμα, δικαιώνοντας τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά αλλά και τους υπόλοιπους φορείς της πόλης, έδωσε «μάχη» επί 8 χρόνια για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων εντός του Δήμου Πειραιά και δικαιώθηκε. Ως δήμαρχος Πειραιά νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που θα δημιουργηθεί ένα εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο, αντάξιο της ιστορίας και του κύρους του Πειραιά, των Πειραιωτών, του δικαστικού-δικηγορικού κόσμου της πόλης και αντάξιο της αναπτυξιακής προόδου του Πειραιά, ο οποίος αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο».

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών και μέλος της ομάδας εργασίας για τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου, σε δήλωσή της, επεσήμανε: «Η μεταστέγαση στο κτήμα Δασκαλάκη στην περιοχή Παπαστράτου, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου, εντός των γεωγραφικών ορίων της πόλης μας αποτελεί μια αναπτυξιακή επιλογή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Πειραιά, των δημοτών, των δικαστών, των δικηγόρων, των δικαστικών υπαλλήλων και όλων εκείνων, που δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για την ορθή απονομή Δικαιοσύνης. Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να δικάζουμε σε ένα σύγχρονο και ασφαλές δικαστικό Μέγαρο, σε ένα κτήριο που μας αρμόζει και ανταποκρίνεται στις βασικές και καθημερινές ανάγκες των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης και των Πειραιωτών».