Στο Ταμείο Ανάκαμψης δυο νέα έργα για την πόλη των Χανίων
Στο Ταμείο Ανάκαμψης δυο νέα έργα για την πόλη των Χανίων

Στο Ταμείο Ανάκαμψης δυο νέα έργα για την πόλη των Χανίων

Ανάπλαση σε 30 οικοδ. τετράγωνα στο κέντρο της πόλης και ολοκλήρωση του Ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά, προϋπολογισμού €15 εκατ.
RE+D magazine
21.07.2022

Την έγκριση χρηματοδότησης δύο εξαιρετικά σημαντικών έργων για τον Δήμο Χανίων, στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Οικονομικών, γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Πρόκειται για τα έργα «Αστική Ανάπλαση Οικιστικού Κέντρου Χανίων» και «Στρατηγική Ανάπλαση Περιοχής Ποδηλατοδρομίου Δήμου Χανίων», ο προϋπολογισμός των οποίων προσεγγίζει τα 14.500.000 ευρώ συνολικά.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, ο Γ.Γ. του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δ.Κ., εκπρόσωποι αθλητικών Συλλόγων και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Η ανάπλαση του κέντρου

Πρόκειται για μια συνολική ανάπλαση, σε περίπου 34.700 τετραγωνικά μέτρα (30 οικοδομικών τετραγώνων) στο κέντρο των Χανίων, με νέα πεζοδρόμια με χρήση σύγχρονων υλικών, οικολογικό φωτισμό, πλούσια νέα φύτευση και αστικό εξοπλισμό, με έμφαση την προσβασιμότητα για όλους και την αναβαθμισμένη εικόνα του κέντρου. Η ανάπλαση οριοθετείται δυτικά από την οδό Κισάμου, ανατολικά από την οδό Καραϊσκάκη, βόρεια από την οδό Κυδωνίας και νότια από την οδό Μ. Μπότσαρη. 

Ως προς το Ποδηλατοδρόμιο,πρόκειται για στρατηγική ανάπλαση, αρχικού προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ συνολικά, που θα είναι αντάξια μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων διεθνών προδιαγραφών.