Στον "χάρτη" των Αυστριακών για χειμερινές διακοπές μπαίνει η Ελλάδα
Στον "χάρτη" των Αυστριακών για χειμερινές διακοπές μπαίνει η Ελλάδα

Στον "χάρτη" των Αυστριακών για χειμερινές διακοπές μπαίνει η Ελλάδα

Συμφωνία των δυο χωρών στον τομέα του τουρισμού.
RE+D magazine
13.09.2022

"Η Ελλάδα είναι το 2022 στην κορυφή των αεροπορικών προορισμών από την Αυστρία, και ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών το καλοκαίρι, με αύξηση των πτήσεων αλλά και των προορισμών που έχουν ήδη φτάσει τους 20 σε όλη τη χώρα" δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη.

Ο κ. Κικίλιας συνυπέγραψε με την Αυστριακή ομόλογό του, Susanne Kraus Winkler, συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.

Οπως είπε ο υπουργός σύμφωνα με τους tour operators, οι αφίξεις από τα οργανωμένα ταξίδια είναι αυξημένες κατά 15% σε σύγκριση με το 2019, ενώ τα μηνύματα που λαμβάνω από τους παράγοντες της τουριστικής αγοράς είναι πως η ταξιδιωτική κίνηση θα συνεχίσει να είναι ισχυρή, καθώς οι Αυστριακοί ήρθαν στην Ελλάδα από τον Μάρτιο και θα συνεχίσουν να έρχονται και τους επόμενους μήνες. Είναι ενδεικτικό ότι η Κρήτη βρίσκεται πάνω από 50% και η Ρόδος πάνω από 20% σε σχέση με το 2019, η οποία ήταν η χρονιά ρεκόρ.

Ταυτόχρονα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το άνοιγμα νέων προορισμών και η επιτυχημένη φετινή σεζόν λειτουργεί ως ισχυρός μαγνήτης για την προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα από μεγάλους παίκτες της αυστριακής αγοράς.