Χαρτοφυλάκιο ακινήτων μισού δισ. ευρώ "χτίζει" η Trade Estates
Χαρτοφυλάκιο ακινήτων μισού δισ. ευρώ "χτίζει" η Trade Estates

Χαρτοφυλάκιο ακινήτων μισού δισ. ευρώ "χτίζει" η Trade Estates

Νέες εξαγορές το 2022
RE+D magazine
20.06.2022

Ακόμη πιο ψηλά βάζει τον πήχη για το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο η Trade Estates, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Fourlis.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης Holding η Trade Estates θα προχωρήσει σε τρεις εξαγορές μέσα στο τέλος του 2022. 

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Βασίλης Φουρλής πρόεδρος του Ομίλου Fourlis, στόχος είναι η διεύρυνση της αξίας του χαρτοφυλακίου της εταιρείας στα €500 εκατ. εκ των οποίων μόλις το 30% να αφορά σε ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται για τις εμπορικές και αποθηκευτικές ανάγκες λιανικής του ομίλου. Η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα στην εξαγορά ακόμη δύο retail parks σε ισάριθμες πόλεις της περιφέρειας στα οποία λειτουργούν μάλιστα δύο μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ, αλλά και έκτασης στην Ελευσίνα για τη δημιουργία νέου logistics center.

Μόλις ολοκληρωθούν οι αναπτύξεις, τα εμπορικά πάρκα θα αποκτηθούν από την ΑΕΕΑΠ όπως συνέβη με το retail park στη συμβολή των οδών Κηφισού και Πειραιώς, στο Μοσχάτο με χρήστες την ΑΒ Βασιλόπουλος, τη McDonald’s, LC Waikiki, Μουστάκας, καθώς και το πρώτο κατάστημα της πολωνικής αλυσίδας Pepco. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και η McDonald’s θα είναι οι χρήστες και στο ακίνητο του Χαλανδρίου(Δουκ. Πλακεντίας) που προσφάτως αποκτήθηκε σε συνεργασία με την Τen Brinke .

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχει συμφωνήσει με τη Lamda Development την ανάπτυξη retail park 30.000 τ.μ. εντός της έκτασης του Ελληνικού, επένδυση ύψους 55 εκατ. ευρώ.

Η είσοδος στο ΧΑ 

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ομίλου δρομολογεί την εισαγωγή της Trade Estates στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών έως το β’ εξάμηνο του 2022, ενώ νωρίτερα αναμένεται να διαθέσει ποσοστό 10%-15% της εταιρείας μέσω private placement. Η αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της εταιρείας σήμερα φθάνει κοντά στα €300 εκατ.