Στρατηγική επιλογή της πολιτείας η ηλεκτροκίνηση
Στρατηγική επιλογή της πολιτείας η ηλεκτροκίνηση

Στρατηγική επιλογή της πολιτείας η ηλεκτροκίνηση

Δημιουργείται μια νέα κουλτούρα στις μεταφορές με έμφαση στις σύγχρονες, έξυπνες και πράσινες συγκοινωνίες.
RE+D magazine
08.12.2023

Τη στρατηγική του Υπουργείου για τη βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πολιτών στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές, μέσω της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, παρουσίασε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, στο πλαίσιο του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πωλήσεων «CX PUZZLE», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος.

Στην ομιλία της, η κ. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας στις μεταφορές, με έμφαση σε σύγχρονες, έξυπνες, πράσινες και φιλικές προς όλους συγκοινωνίες.

Επεσήμανε επίσης τη σημασία της θετικής εμπειρίας του επιβάτη και του πελάτη στις μετακινήσεις, καθώς και τον ρόλο της ολιστικής πολιτικής για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα που υλοποιείται από το 2019. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) που είναι διαθέσιμα για όλους τους Δήμους της χώρας.

Η Υφυπουργός παρουσίασε επίσης τα μέτρα που λαμβάνονται για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», «Πράσινα Ταξί», «Φορτίζω Παντού» και «e-Astypalea», καθώς όπως υπογράμμισε η ηλεκτροκίνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της Πολιτείας για την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. «Βάσει διεθνών εξελίξεων και αποφάσεων, αποτελεί μονόδρομο για την κινητικότητα, τουλάχιστον εντός του αστικού ιστού», τόνισε.

Τέλος, η κ. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την οδική ασφάλεια, την προσβασιμότητα και τη σημασία της εξέλιξης προς μια πιο βιώσιμη και ασφαλή κινητικότητα για όλους. Οι ανακοινώσεις αυτές αντικατοπτρίζουν τη σαφή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση μιας βιώσιμης, πράσινης και φιλικής προς τον πολίτη κινητικότητας.