Σχεδιάζει αναχρηματοδότηση του δανεισμού της η REDS με ΕΤΕ και Πειραιώς
Σχεδιάζει αναχρηματοδότηση του δανεισμού της η REDS με ΕΤΕ και Πειραιώς

Σχεδιάζει αναχρηματοδότηση του δανεισμού της η REDS με ΕΤΕ και Πειραιώς

Πως προχωρούν τα μεγάλα project που "τρέχει" η εισηγμένη.
RE+D magazine
27.07.2022

Σε συζητήσεις με τις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της ύψους €36 εκατ. βρίσκεται η REDS.

Οπως δήλωσε κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων η διοίκηση της εταιρείας εξετάζεται η αναχρηματοδότηση με ευνοϊκότερους όρους αλλά και η επέκταση του ποσού της αναχρηματοδότησης για την περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοοικονομικής της εικόνας.

Οσον αφορά στο επιχειρηματικό πρόγραμμα της εισηγμένης εντός του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθούν στο 100% οι μισθώσεις στο εμπορικό πάρκο Smart Park, συνολικής επιφάνειας 53.000 τ.μ., στα Σπάτα που πέρυσι έφθαναν στο 90% και πλέον το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 98%. Επιπλέον, εξετάζεται η συμπληρωματική αγορά όμορων ακινήτων με σκοπό την ενίσχυση της επισκεψιμότητας του πάρκου.

Αναφορικά με το Cambas Project βρίσκεται στην τελική ευθεία της διαμόρφωσης του masterplan για την επένδυση άνω των €200 εκατ. Το επόμενο βήμα ήταν η έκδοση της οικοδομικής άδειας μέσα στην επόμενη χρονιά για την εν συνεχεία έναρξη των εργασιών εντός του 2023, με ορίζοντα ολοκλήρωσης σε μία τριετία για το έργο μικτής χρήσης που θα περιλαμβάνει γραφεία, πολιτιστικούς χώρους, εμπορικούς χώρους, εστίαση, ένα μικρό ξενοδοχείο 20 δωματίων κ.ά.

Σε εξέλιξη οι Γούρνες Ηρακλείου

Για τo μικτό τουριστικό project στις Γούρνες Ηρακλείου, σε συνέχεια και των διαδικασιών που προβλέπεται βάσει του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες αγοράς μετοχών της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού SPV όπου θα εισφερθεί σε είδος το ακίνητο. Παράλληλα, το business plan είναι κοντά στην ολοκλήρωση, ενώ προχωρά και το masterplan για τη μικτή τουριστική επένδυση που περιλαμβάνει ξενοδοχειακές υποδομές, λειτουργία καζίνο, εκθεσιακούς κι εμπορικούς χώρους, μαρίνα, ελικοδρόμιο κ.α.

Τέλος, αναφορικά με την επένδυση για τη Μαρίνα Αλίμου, η διοίκηση της REDS δήλωσε ότι «βρισκόμαστε εν αναμονή της ΚΥΑ -πιθανότατα εντός των επόμενων ημερών. Εν συνεχεία, θα προχωρήσουμε στην έκδοση των αδειών για την έναρξη και υλοποίηση των εργασιών εντός του 2023».