Ιδιωτική λέσχη και πολυτελείς κατοικίες σχεδιάζει η Orilina στο Ελληνικό
Ιδιωτική λέσχη και πολυτελείς κατοικίες σχεδιάζει η Orilina στο Ελληνικό

Ιδιωτική λέσχη και πολυτελείς κατοικίες σχεδιάζει η Orilina στο Ελληνικό

Τι συμφώνησαν Lamda Development και Orilina Properties για δύο προνομιακά οικόπεδα δίπλα στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.
Ειρήνη Θεοφανίδου
09.06.2022

Prive club με εστιατόρια πολυτελείας και «επώνυμες» κατοικίες- διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα, των οποίων οι ιδιοκτήτες θα αποκτούν αυτόματα συνδρομή στην λέσχη σχεδιάζει η Orilina στα οικόπεδα στη περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά

LAMDA DEVEMOPMENT και ΟRILINA PROPERTIES ανακοίνωσαν την υπογραφή ΜOU δυνάμει του οποίου οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν την απόκτηση από την πλευρά της δεύτερης του δικαιώματος επιφανείας επί τμημάτων της Ζώνης Ανάπτυξης του Παράκτιου Μετώπου του Ελληνικού και ειδικότερα επί δύο προνομιακών οικοπέδων δίπλα στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Εντός των οικοπέδων αυτών, θα αναπτυχθούν από την ORILINA PROPERTIES, αφενός κτίριο κατοικιών και λοιπών βοηθητικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης αυτών (με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 4.565 τ.μ.), και αφετέρου κτίριο που θα περιλαμβάνει χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας, εκδηλώσεων, (με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 1.225 τ.μ.).

Τα εστιατόρια θα είναι τελευταίας τεχνολογίας, ενώ στην ανάπτυξη θα περιλαμβάνεται κατάστημα πώλησης κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών και μπαρ δίπλα στη μαρίνα προσβάσιμο στο κοινό, που θα διαθέτει κρασιά από σε όλο τον κόσμο.

Η ανάπτυξη εκτιμώμενου προϋπολογισμού €70 εκ. θα είναι σύμφωνη με τον υψηλότερο πράσινα και ενεργειακά αποδοτικά πρότυπα, και θα σχεδιαστεί από το διεθνούς φήμης  αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma & Associates. Το εν λόγω αρχιτεκτονικό γραφείο έχει αναλάβει τον σχεδιασμό της Riviera Galleria που θα κατασκευάσει  η LAMDA στη γειτονική περιοχή, εξασφαλίζοντας σε αυτή την περίοπτη θέση δίπλα στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο υψηλού διαμετρήματος, και μια σημαντική προσθήκη στο αρχιτεκτονικό ορόσημα της περιοχής.