Συμφωνία Lamda με Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα για το Ελληνικό
Συμφωνία Lamda με Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα για το Ελληνικό

Συμφωνία Lamda με Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα για το Ελληνικό

Η σύμβαση για το σχολείο "CGS" το οποίο θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο του 2027 είναι για 30 έτη με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 30 έτη.
RE+D magazine
16.05.2024

Συμφωνία τελικά με τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα ΑΕ και χωρίς την Prodea Investments υπέγραψε η Lamda Development για τη λειτουργία εκπαιδευτικού ιδρύματος στο Ελληνικό.

Το ρόλο της Prodea αναλαμβάνουν πλέον τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΩΣΤΕΑ – ΓΕΙΤΟΝΑ Α.Ε.  (Costeas-Geitonas School «CGS») με τα οποία υπεγράφη Μακροχρόνια Σύμβαση Μίσθωσης, αρχικής διάρκειας 30 ετών με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 30 έτη, σύμφωνα με την οποία το CGS θα αναλάβει την ανάπτυξη και λειτουργία ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού ιδρύματος πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Πολεοδόμησης Α-Π4 (Γενικό Επιχειρηματικό Κέντρο Λεωφόρου Βουλιαγμένης) εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

To CGS at The Ellinikon θα αποτελέσει ένα σύγχρονο πρότυπο σχολείο που θα προσφέρει Εθνικό και Διεθνές Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών, αξιοποιώντας ταυτόχρονα την ιστορία, τις αξίες, την τεχνογνωσία και την πρωτοπόρα εκπαιδευτική φιλοσοφία του CGS.

Το CGS at the Ellinikon θα αποτελέσει ορόσημο εκπαιδευτικής και αρχιτεκτονικής καινοτομίας στον εγχώριο και ευρωπαϊκό χάρτη. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του θα εναρμονίζονται με τις αρχές της νέας πόλης του The Ellinikon, της πιο «έξυπνης» και πράσινης πόλης στην Ευρώπη. 

Το μίσθωμα της μακροχρόνιας μίσθωσης θα καθορίζεται ετησίως βάσει του Κύκλου Εργασιών που θα επιτυγχάνεται σε κάθε ημερολογιακό έτος. Η έναρξη λειτουργίας του CGS at The Ellinikon αναμένεται το Σεπτέμβριο 2027.

Το CGS, με έτος ίδρυσης το 1973, φιλοξενεί σήμερα 1.975 μαθητές και πάνω από 600 εργαζόμενους σε campus 67.000 τ.μ. στην Παλλήνη, προσφέροντας τα προγράμματα του Οργανισμού International Baccalaureate (IB) για μαθητές από 3 έως 18 ετών σε συνδυασμό με το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών. Το CGS διακρίνεται για την εκπαιδευτική καινοτομία, την εξωστρέφεια και το ευρύ δίκτυο διεθνών συνεργασιών με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς φορείς.