Συμφωνία Motor Oil για το 30% της Ελλάκτωρ
Συμφωνία Motor Oil για το 30% της Ελλάκτωρ

Συμφωνία Motor Oil για το 30% της Ελλάκτωρ

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης οι μετοχές των δυο εταιρειών όπως και τα παράγωγα προϊόντα τους.
RE+D magazine
06.05.2022

Με ποσοστό 30% ο όμιλος της Motor Oil εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ.

Ο Όμιλος συμφερόντων Βαρδινογιάννη αποκτά και το 75% της θυγατρικής εταιρείας ΕΛΤΕΧ Άνεμος η οποία διαχειρίζεται όλα τα έργα ΑΠΕ χωρίς να έχει γίνει γνωστό το τίμημα της συναλλαγής αυτής.

Η Motor Oil εξαγοράζει το περίπου 30% που κατέχουν στην Ελλάκτωρ οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης έναντι τιμήματος €1,75 ανά μετοχή, με premium σχεδόν 20% από το κλείσιμο της Πέμπτης δηλαδή περίπου €180 εκατ.

Η ανακοίνωση του ΧΑ

Σε ανακοίνωσή του το Χρηματιστήριο Αθηνών αναφέρει ότι μετά από σχετικό αίτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, η διαπραγμάτευση των χρηματοπιστωτικών μέσων των εταιρειών Ελλάκτωρ και Motor Oil, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς των κινητών αξιών των ως άνω εταιρειών και μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με την πιθανή υλοποίηση της συναλλαγής. Αναστέλλονται επίσης προσωρινά και τα Παράγωγα Προϊόντα και ο δανεισμός επί των μετοχών των ανωτέρω εταιρειών.