Σε δημοπράτηση το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό και σύντομα και τα έργα υποδομών
Σε δημοπράτηση το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό και σύντομα και τα έργα υποδομών

Σε δημοπράτηση το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό και σύντομα και τα έργα υποδομών

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται στα €123 εκατ. (με ΦΠΑ) και σύμφωνα με τον Δήμαρχο η χρηματοδότηση είναι απολύτως εξασφαλισμένη από το Ταμείο Ανάκαμψης.
RE+D magazine
17.10.2022

Ξεκίνησε η δημοπράτηση του έργου της κατασκευής ποδοσφαιρικού γηπέδου για τον Παναθηναϊκό στο Βοτανικό με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026.

Οπως είπε κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τα έργα υποδομών και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και σύντομα θα δημοπρατηθούν και αυτά.

Ο κ. Μπακογιάννης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε ότι "δεν φοβάται τίποτα και πως είναι εφικτός ο στόχος ολοκλήρωσης το 2026". Εξάλλου όπως ο ίδιος τόνισε σε σύγκριση με άλλα μεγάλα έργα που γίνονται στην χώρα το συγκεκριμένο, η Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό δημοπρατείται και ολοκληρώνεται αποκλειστικά από τον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων "ο Βοτανικός θα εξυγιανθεί και θα αποκτήσει σύγχρονες υποδομές. Θα εξελιχθεί σε μια αναβαθμισμένη περιοχή που θα δαπανηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε μεγάλη χαρά, ενθουσιασμό και περηφάνια γιατί το μέλλον άρχισε. Η αρένα του Παναθηναϊκού δημοπρατήθηκε οριστικά. Έχουμε εδώ και τη σχετική απόφαση της οικονομικής μας επιτροπής. Είναι η αρχή της επίσημης διαδικασίας. Δεν είναι όνειρο γιατί πριν από περίπου δύο ώρες η οικονομική επιτροπή έγραψε ιστορία ενώ παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν τα έργα γύρω από το γήπεδο μέχρι τα Χριστούγεννα".

Η "Διπλή Ανάπλαση"

Σχετικά με το πολύπλοκο project της "Διπλής Ανάπλασης" ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι αποτελεί ένα πρόγραμμα με δύο πόλους που έρχεται να αλλάξει τη φυσιογνωμία της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε στην Αλεξάνδρας θα δημιουργηθεί ένας νέος πυλώνας πρασίνου και στο Βοτανικό επεκτείνεται η πόλη. Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται στα €123 εκατ. (με ΦΠΑ) και σύμφωνα με τον Δήμαρχο η χρηματοδότηση είναι απολύτως εξασφαλισμένη από το Ταμείο Ανάκαμψης και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Απαντώντας, τέλος, σε σχετική ερώτηση για την διαδικασία των απαλλοτριώσεων ο κ. Μπακογιάννης σχολίασε ότι υπάρχουν ακόμη δυο μικρές εκκρεμότητες στο ευρύτερο οικοδομικό τετράγωνο και όχι στο χώρο της κατασκευής του νέου γηπέδου.