Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της Αθήνας
Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της Αθήνας

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της Αθήνας

RE+D magazine
22.06.2022

Στα μικρά και μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της Αθήνας, αναφέρθηκε εκτενώς ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι...».

«Έχουμε πολλά έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Αθήνα" πρόσθεσε και ανάφερε ότι "στον Εθνικό Κήπο, έχει αποδοθεί στους Αθηναίους το πάνω μέρος του εμβληματικού κήπου και έχουμε ήδη προχωρήσει στην ανάπλαση του κάτω μέρους. Στο Λυκαβηττό βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο έργο υποδομών και σύντομα θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στο δρόμο και τα μονοπάτια του λόφου. Την ίδια στιγμή, οι τεχνικές υπηρεσίες ασφαλτοστρώνουν τη μισή πόλη, ενώ παράλληλα κατασκευάζονται, μετά από πολλά χρόνια, 400 σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια». 

Περιγράφοντας αναλυτικότερα το πλέγμα δράσεων του Δήμου που επεκτείνεται σε κάθε γωνιά της πόλης, ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι το ζητούμενο είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας.Στην καθαριότητα είπε , "για πρώτη φορά στην Αθήνα πλένουμε. Μέχρι πρότινος η λογική ήταν, απλώς αδειάζουμε τον κάδο", στον ηλεκτροφωτισμό , " 43.500 πυλώνες ηλεκτροφωτισμού θα αναβαθμιστούν με Led", Πάρκα Τσέπης "δημιουργούνται στις γειτονιές της Αθήνας" κ.α. 

Ανάμεσα στα έργα που υλοποιεί ο Δήμος περιλαμβάνεται και η Πανεπιστημίου, "η οποία θα αρχίσει να δουλεύεται με εντατικούς ρυθμούς μόλις ολοκληρωθεί το Σύνταγμα και θα αποδοθεί στους Αθηναίους το 2023". Αναφερόμενος στην ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος, επισήμανε ότι πρόκειται για την εκπλήρωση μιας αστικής υπόσχεσης η οποία εκκρεμεί εδώ και περίπου 20 χρόνια , υπογραμμίζοντας ότι με το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζονται 3.500 τετραγωνικά μέτρα ελεύθερου χώρου για τους πολίτες. Περιγράφοντας συνοπτικά το έργο της ανάπλασης της ιστορικής κεντρικής πλατείας της Αθήνας, αποκάλυψε ότι στη νέα της μορφή θα έχει αρκετό πράσινο που θα εξασφαλίζει δροσιά στους κατοίκους και τους επισκέπτες της, σιντριβάνια, πέργκολες, καθώς και νέο αστικό εξοπλισμό

Για το έργο της Διπλής Ανάπλασης, είπε ότι μέσα στον χρόνο θα μπουν μπουλντόζες στον Ελαιώνα και ότι είναι θέμα χρόνου να δημοπρατηθεί το μεγάλο γήπεδο του Παναθηναϊκού και να προχωρήσουν οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και τα έργα υποδομής στον Ελαιώνα.