Τα σχέδια των Hines και Blue Noble για τις φοιτητικές εστίες στο Μιλάνο
Τα σχέδια των Hines και Blue Noble για τις φοιτητικές εστίες στο Μιλάνο

Τα σχέδια των Hines και Blue Noble για τις φοιτητικές εστίες στο Μιλάνο

Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2025.
Ειρήνη Θεοφανίδου
04.04.2022

Η Hines και η Blue Noble ολοκλήρωσαν την επένδυση άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του ταμείου Student2 που διαχειρίζεται το Antirion SGR, για την κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών στην καρδιά της πανεπιστημιούπολης Politecnico di Milano στην περιοχή Bovisa του Μιλάνο.

Το έργο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που είναι επί του παρόντος κενό και καλύπτει 45.000 m². Το σχέδιο αφορά στην ανάπτυξη δυο κτιρίων που θα χρειαστούν τρία χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Το πρώτο κτίριο θα έχει περίπου 250 κλίνες ενοικιαζόμενες με επιδοτούμενες τιμές ενώ το δεύτερο κτίριο,θα μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 300 φοιτητές με ενοίκια ελεύθερης αγοράς.

Τα κτίρια θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας και ενεργειακής απόδοσης με στόχο την επίτευξη της πιστοποίησης LEED Gold.

Επιπλέον, το ισόγειο ενός από τα δύο κτίρια στη Via Andreoli θα στεγάσει έναν καινοτόμο χώρο λιανικής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα σχέδια του έργου θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και ένα μεγάλο έργο αστικοποίησης με τη δημιουργία χώρων πρασίνου και την υλοποίηση τοπικών υποδομών, όπως πεζόδρομοι και συνδέσεις της πόλης με την εισαγωγή νέας στάσης τραμ.

Το έργο στοχεύει επίσης να βοηθήσει στην ανάπλαση αυτής της γειτονιάς με την δημιουργία νέων χώρων λιανικής και χώρων κοινωνικοποίησης που συνδέουν τα δύο μέρη της πόλης εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής.