Τα τέσσερα σχήματα που διεκδικούν τη Μαρίνα Mega Yacht στην Κέρκυρα
Τα τέσσερα σχήματα που διεκδικούν τη Μαρίνα Mega Yacht στην Κέρκυρα

Τα τέσσερα σχήματα που διεκδικούν τη Μαρίνα Mega Yacht στην Κέρκυρα

Τι περιλαμβάνει το master plan για την αξιοποίηση της περιοχής.
RE+D magazine
08.09.2022

Πέρασαν στην β' φάση του διαγωνισμού για την μαρίνα της Κέρκυρας τα τέσσερα σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και προεπέλεξε τέσσερα επενδυτικά σχήματα για τη Β φάση του διαγωνισμού που αφορά στην υπο-παραχώρηση της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα.

Τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής  (με αλφαβητική σειρά):

1) Η ένωση εταιρειών «ΑΒΑΞ ΑΕ - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ».
2) Η εταιρεία ΤΕΚΑΛ ΑΕ.
3) Η εταιρεία D MARINAS HELLAS AE.
4) Η εταιρεία LAMDA MARINAS INVESTMENTS SMSA.

Η ανάπτυξη της μαρίνας μεγάλων σκαφών τύπου mega yacht στην Κέρκυρα εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των μαρινών και των τουριστικών λιμένων του χαρτοφυλακίου του.

Το master plan

Υπενθυμίζεται ότι το master plan προβλέπει την ανάπτυξη μιας μη αξιοποιημένης μαρίνας μεγάλων σκαφών τύπου mega yacht, αντικαθιστώντας τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις επισκευής και συντήρησης μικρών σκαφών που βρίσκονται σήμερα στο δυτικό άκρο του λιμένα. Οι εγκαταστάσεις θα φιλοξενούν σκάφη μήκους από 30 έως και 140 μέτρων και βυθίσματος έως και 5 m και θα διαθέτουν συνολικά περί τις 100 θέσεις. Η χερσαία ζώνη της έχει επιφάνεια 40 στρεμμάτων και μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία, πέραν των υποστηρικτικών της μαρίνας κτιρίων, και ξενοδοχείου, εμπορικού κέντρου και επιχειρήσεων εστίασης.