Τάξη στην βραχυχρόνια μίσθωση βάζει και η Τουρκία
Τάξη στην βραχυχρόνια μίσθωση βάζει και η Τουρκία

Τάξη στην βραχυχρόνια μίσθωση βάζει και η Τουρκία

RE+D magazine
03.08.2023

Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο στο τομέα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης δρομολογεί η Τουρκία σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρα Mehmet Nuri Ersoy καθώς διαπιστώνεται ότι παρά τις πρόσφατες αφίξεις τουριστών που έσπασαν ρεκόρ, τα ξενοδοχεία δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τα επιθυμητά ποσοστά πληρότητας.

Οι νέοι κανόνες θα αφορούν τόσο την ενημέρωση των φορολογικών αρχών για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών, όσο και τη φορολόγηση των υπηρεσιών.

Ο τομέας της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης, είναι πλέον πολύ διαδεδομένος και στην Τουρκία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων αναζητούν βραχυχρόνιους μισθωτές μέσω επαγγελματικών εταιρειών ή κτηματομεσιτικών γραφείων που νοικιάζουν τα ακίνητά τους έναντι προμήθειας. Εκτός από τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες ενοικιάσεις, υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης ανά μήνα, τρίμηνο, και εξάμηνο.

Ο τουριστικός τομέας στην Τουρκία έχει ανακάμψει σημαντικά καθώς ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2023 αυξήθηκε κατά 17%, ξεπερνώντας τα 22 εκατομμύρια. Αντίστοιχα και τα έσοδα από τον τουρισμό σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 27% την ίδια περίοδο, φτάνοντας τα 21,7 δισεκατομμύρια δολάρια.