Τέσσερις κοινόχρηστοι χώροι περνούν στην ιδιοκτησία του Δήμου Ελευσίνας
Τέσσερις κοινόχρηστοι χώροι περνούν στην ιδιοκτησία του Δήμου Ελευσίνας

Τέσσερις κοινόχρηστοι χώροι περνούν στην ιδιοκτησία του Δήμου Ελευσίνας

Η ασάφεια και η εκκρεμότητα που επικρατούσαν για χρόνια, δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στους χώρους αυτούς.
RE+D magazine
31.05.2022

Τέσσερις κοινόχρηστοι χώροι πέρασαν στον Δήμο Ελευσίνας η ιδιοκτησία των οποίων παρέμενε σε εκκρεμότητα για χρόνια και ο ιδιοκτήτης εμφανιζόταν μέχρι τώρα ως «άγνωστος».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την πλατεία Ηρώων, την πλατεία Λαού, το πάρκο κοντά στο κλειστό γήπεδο «Τάκης Βογιατζής» και το κοιμητήριο της πόλης. Σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή της πόλης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με διαπιστωτική πράξη, προχώρησε στη διόρθωση της αρχικής κτηματολογικής εγγραφής από «Αγνώστου Ιδιοκτήτη» σε «Δήμο Ελευσίνας».

Η ασάφεια και η εκκρεμότητα που επικρατούσαν για χρόνια, δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στους παραπάνω χώρους, καθώς εμπόδιζαν τις παρεμβάσεις από την πλευρά του δήμου. 

Γενικότερα, τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται στοχευμένη προσπάθεια από τον Δήμο Ελευσίνας σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να λυθούν ανάλογα ζητήματα, όπως για παράδειγμα με αρκετές παιδικές χαρές της πόλης, προκειμένου να δρομολογηθούν νομίμως όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις και αναπλάσεις, καθώς η μη ένταξή τους εμποδίζει την εκπόνηση μελετών για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν ριζικές παρεμβάσεις.

Λόγω αυτών των προβλημάτων που δημιουργούσαν οι άγνωστες ιδιοκτησίες, όπως σε γήπεδα, παιδικές χαρές, κλειστά γυμναστήρια, δεν μπορούσαν να προχωρήσουν έργα συντήρησης κα ο Δήμος Ελευσίνας απευθύνθηκε σε όλα τα αρμόδια υπουργεία, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και σε φορείς για τη διευθέτηση του θέματος. Μάλιστα, θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες διορθώσεις σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου.