Θεμελίωση για την μαρίνα Elounda Hills στην Κρήτη
Θεμελίωση για την μαρίνα Elounda Hills στην Κρήτη

Θεμελίωση για την μαρίνα Elounda Hills στην Κρήτη

Πρόκειται για το μεγάλο έργο της Mirum Hellas, συνολικού ύψους €600 εκατ.
RE+D magazine
06.11.2023

Την θεμελίωση του πρώτου μεγάλου έργου της Mirum Hellas στην Κρήτη εγκαινίασαν τα στελέχη της εταιρείας παρουσία των υφυπουργών Ανάπτυξης, Μάξιμου Σενετάκη και Οικονομικών Θεοχάρη Δετοράκη, βουλευτών, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Το Elounda Hills θα ένα έργο συνολικού ύψους περίπου €600 εκατ. το οποίο θα απλώνεται αμφιθεατρικά σε μια παραθαλάσσια έκταση 675.000 τ.μ., εκ των οποίων οι κτισμένες επιφάνειες θα ανέρχονται σε περίπου 140.000 τ.μ.

Η Μαρίνα αναπτύσσεται στην παραλιακή ζώνη (αιγιαλός και παραλία) έμπροσθεν του Τουριστικού Χωριού Elounda Hills. Το έργο αφορά, την κατασκευή μαρίνας με δυναμικότητα συνολικά 202 θέσεων ελλιμενισμού διαφόρων μεγεθών σκαφών (από 6m έως 70m), από τις οποίες οι 64 είναι μόνιμες (στις λιμενολεκάνες 1 και 2) ενώ οι 138 εποχικές. Στη μαρίνα θα υπάρχει δυνατότητα παροχής όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται σε σύγχρονες μαρίνες (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, καύσιμα, δυνατότητα παράδοσης λυμάτων / ορυκτελαίων, λοιπές υπηρεσίες κλπ).

Με την επίσημη έναρξη λειτουργίας να αναμένεται το 2026, η Elounda Hills Marina θα αποτελέσει τη πιο σύγχρονη ιδιωτική μαρίνα στην Ελλάδα. Βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη του Άγιου Νικολάου και το resort Elounda Hills, με θέα το ιστορικό νησί της Σπιναλόγκα και αποτελεί την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε την εκπληκτική παραλιακή γραμμή της Κρήτης. 

H μαρίνα θα βρίσκεται μόλις 40 λεπτά από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου αλλά και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, το οποίο αναμένεται να ανοίξει και αυτό το 2026, προσφέροντας μεταξύ άλλων και απαραίτητες εγκαταστάσεις για ιδιωτικά τζετ.