Την νεοφυή εταιρεία GamePlanner.AI εξαγόρασε η Airbnb
Την νεοφυή εταιρεία GamePlanner.AI εξαγόρασε η Airbnb

Την νεοφυή εταιρεία GamePlanner.AI εξαγόρασε η Airbnb

RE+D magazine
15.11.2023

Η Airbnb εξαγόρασε την νεοφυή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, GamePlanner.AI, με επικεφαλής τον Adam Cheyer και τον Siamak Hodjat.

«Αυτό που κάνει το GamePlanner.AI τόσο ξεχωριστή είναι ότι συνδυάζει την τεχνογνωσία στην τεχνητή νοημοσύνη, το σχεδιασμό και την κοινότητα», δήλωσε ο CEO και συνιδρυτής της Airbnb, Brian Chesky σε σχετική ανακοίνωση.

«Η Τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα αλλάξει γρήγορα τον κόσμο μας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία στη διάρκεια της ζωής μας, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα γίνει με θετικό τρόπο. Η Airbnb είναι μια από τις πιο ανθρωπιστικές εταιρείες στην τεχνολογία και πιστεύω ότι, μαζί με τον Adam και την ομάδα του, μπορούμε να αναπτύξουμε μερικές από τις καλύτερες συνέργειες και πρακτικές εφαρμογές για την τεχνητή νοημοσύνη» επισημαίνει η ανακοίνωση. 

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης χρησιμοποιεί ήδη τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορες υπηρεσίες της όπως μοντέλα γλωσσών και η μηχανική εκμάθηση και πιο πρόσφατα, ένα εργαλείο το Photo Tour με τεχνητή νοημοσύνη που κυκλοφόρησε στη Χειμερινή Έκδοση 2023 – η ομάδα του Adam και της Siamak θα επικεντρωθεί στην επιτάχυνση επιλεγμένων AI έργων και ενσωμάτωση των εργαλείων τους στην πλατφόρμα.