Την στήριξη της Τοπικής αυτοδιοίκησης ζητά ο ΣΕΤΕ
Την στήριξη της Τοπικής αυτοδιοίκησης ζητά ο ΣΕΤΕ

Την στήριξη της Τοπικής αυτοδιοίκησης ζητά ο ΣΕΤΕ

Συνάντηση ΣΕΤΕ με την Υπουργό Εσωτερικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
RE+D magazine
18.07.2023

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιo πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου το Προεδρείο και Μέλη της Εισηγητικής Επιτροπής του ΣΕΤΕ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης τονίστηκε ο κεντρικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας και διαχείρισης των προορισμών. Έμφαση δόθηκε σε θέματα ισόρροπης ανάπτυξης που προκύπτουν από τα Σχέδια Δράσης ανά Περιφέρεια (εκσυγχρονισμός δημοσίων υποδομών, χρόνοι εκτέλεσης δημοτικών έργων, ψηφιακός μετασχηματισμός, προστασία του περιβάλλοντος / βιωσιμότητα, κα), καθώς και στους στρατηγικούς στόχους σταδιακής διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, βιώσιμης χωρικής επέκτασης της τουριστικής δραστηριότητας σε Περιφέρειες και περιοχές με αναπτυξιακές δυνατότητες και αύξησης της μέσης δαπάνης και της διάρκειας παραμονής ανά επισκέπτη.

Παράλληλα, συζητήθηκε σειρά ζητημάτων, όπως θέματα στελέχωσης δημοσίων υπηρεσιών, επίσπευση γραφειοκρατικών διαδικασιών, ρύθμιση βραχυχρόνιας μίσθωσης, πρόσβαση σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των ΠΕΠ και του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Οι συμμετέχοντες από πλευράς ΣΕΤΕ: Γιάννης Παράσχης, Πρόεδρος ΔΣ, Γρηγόρης Τάσιος, Α’ Αντιπρόεδρος, Λύσανδρος Τσιλίδης, Αντιπρόεδρος, Ευτύχιος Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος, Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Μέλος ΔΣ, Σταύρος Μήτσης, Μέλος ΔΣ, Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος και Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια.