Το deal της Dimand για τα νέα κεντρικά γραφεία της PwC στο Μαρούσι
Το deal της Dimand για τα νέα κεντρικά γραφεία της PwC στο Μαρούσι

Το deal της Dimand για τα νέα κεντρικά γραφεία της PwC στο Μαρούσι

Στα €50 εκατ. η επένδυση
Ειρήνη Θεοφανίδου
06.07.2022

Ως "κτίριο σύμβολο" της PwC στην Ελλάδα αλλά και ένα από τα καλύτερα της εταιρείας παγκοσμίως περιέγραψε το νέο project που ετοιμάζει ο CEO της Dimand Δημήτρης Ανδριόπουλος κατά τη διάρκεια παρουσίασης των νέων υπερσύγχρονων γραφείων της εταιρείας στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Σε ιδιόκτητο οικόπεδο που απέκτησε πρόσφατα η Dimand μέσω της θυγατρικής της, Insignio Μ.Α.Ε., πρόκειται να αναπτύξει συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ. με την επένδυση να φθάνει τα €50 με €55 εκατ. Η PwC θα μισθώσει το κτίριο με  δεκαετή διάρκεια σύμβασης μίσθωσης και με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 10 χρόνια. Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, επικεφαλής της Dimand «στην πορεία θα συμφωνήσουμε και για την πώληση. Χέρι σε βάζα με άλλο μέλι δεν βάζουμε, δεν θα κρατήσουμε το κτίριο».

Το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 65, στο Μαρούσι, στο οικόπεδο της πρώην καλτσοβιομηχανίας Berkshire που ανήκε στην οικογένεια Αντωνίου, και πρόκειται να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα LEED και WELL καθώς θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας. Το έργο θα έχει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου ΑΣ.Π.Α. Design.

Το συγκρότημα θα αποτελείται από δύο αντικριστά κτίρια τεσσάρων επιπέδων, συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ. (11.000 τμ ανωδομής) και θα διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ 250 θέσεων και άλλους βοηθητικούς χώρους. Το κτίριο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 1.000 έως 1.200 θέσεις εργασίας. Επιπλέον, θα ανεγερθεί και χώρος φιλοξενίας – Experience Center για πανεπιστήμια και ερευνητές.

Μεταξύ των κτιρίων αναπτύσσεται ακάλυπτος χώρος πρασίνου, που θα λειτουργεί ως πυρήνας κοινωνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων αλλά και ως χώρος ανάπαυλας για τους εργαζόμενους. Ειδική μέριμνα έχει υπάρξει για τον φωτισμό και αερισμό σε όλους τους χώρους εργασίας, ενώ έμφαση έχει δοθεί και στην ακουστική μελέτη προκειμένου να επιτευχθούν οι ιδανικές εσωτερικές συνθήκες. Στον ακάλυπτο χώρο και τη στέγη φιλοξενούνται κήποι με βλάστηση Μεσογείου.

"Είναι το τελευταίο ακίνητο της Κηφισίας διαμπερές που χτίζει 11.000 τ.μ. Θα είναι ένα πολύ απαιτητικό έργο" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδριόπουλος συμπληρώνοντας ότι θα παραδοθεί αυστηρά σε 18 μήνες. 

Από την πλευρά του ο κ. Τσαγκαράτος, επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου που έχει αναλάβει το project στάθηκε στις αρχιτεκτονικές αλλαγές των τελευταίων χρόνων όπου όπως είπε τα κτίρια πια έχουν χαρακτήρα, δεν επιβάλλονται με τον όγκο και με την πρόσοψή τους. "Για τα νέα γραφεία της PwC σκεφτήκαμε να είναι σε δυο κομμάτια, να έχει το κτίριο μια κίνηση. Να μπορεί να έχει μεγάλο περιβάλλοντα χώρο κάτι που είναι σημαντικό στοιχείο του σχεδιασμού. Ο εξωτερικός χώρος είναι μεγάλος, 3 στρέμματα. Είναι χώρος συνάθροισης και ένωσης για τους εργαζόμενους" είπε ο ίδιος.