Το φθινόπωρο μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Βοτανικό
Το φθινόπωρο μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Βοτανικό

Το φθινόπωρο μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Βοτανικό

Οταν ολοκληρωθεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα κατεδαφιστεί η "Λεωφόρος" και θα μετατραπεί σε 11 στρέμματα πάρκο.
RE+D magazine
25.07.2022

Το ερχόμενο φθινόπωρο θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες στο μεγάλο έργο του Βοτανικού.

Οπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης σχολιάζοντας το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού «θα είναι το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα, μέσα στο χρόνο θα μπουν οι μπουλντόζες. Το φθινόπωρο. Το χρονοδιάγραμμά μας είναι να έχει ολοκληρωθεί το γήπεδο το 2026. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάτι να μας καθυστερήσει. Δεν επηρεάζεται από τίποτα, τα χρήματα είναι διασφαλισμένα, οι μελέτες είναι ώριμες, το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα και προχωράμε», είπε.

«Το 2026 θα παίξουμε τον πρώτο αγώνα στο νέο γήπεδο. Όταν ολοκληρωθεί το γήπεδο στον Βοτανικό, η αρένα, τότε κατεδαφίζουμε τη Λεωφόρο και αποκτάμε 11 στρέμματα πάρκου, έναν νέο πνεύμονα σε μια περιοχή που έχει αντικειμενικά πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη αφού είναι πυκνοκατοικημένη και πυκνοδομημένη».

Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Βοτανικό θα διαθέτει έως 40.000 θέσεις διεθνών προδιαγραφών FIFA/UEFA 4 αστέρων και 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και 7 εμπορικά καταστήματα. Στις εγκαταστάσεις αυτές θα μπορεί να αγωνίζεται και η Εθνική Ελλάδος Ανδρών και Γυναικών.

Ο Δήμος έχει αναλάβει την ευθύνη και τις διαδικασίες υλοποίησης του Γηπέδου (εξασφάλιση χρηματοδότησης, συμβολή στην έκδοση απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων, δημοπράτηση του έργου).