Το φθινόπωρο του 2024 ανοίγει η "Στοά Αρσακείου"
Το φθινόπωρο του 2024 ανοίγει η "Στοά Αρσακείου"

Το φθινόπωρο του 2024 ανοίγει η "Στοά Αρσακείου"

Στόχος της Legendary Food είναι η προσέλκυση 2 εκατ. επισκεπτών ετησίως.
Ειρήνη Θεοφανίδου
20.11.2023

Το τοπόσημο της οδού Σταδίου η "Στοά Αρσακείου" αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της το φθινόπωρο του 2024.

Το Project της Legendary Food, αφορά κυρίως στη δημιουργία ενός food hall με περίπου 20 καταστήματα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχει συμφωνηθεί να μισθωθούν σε επιχειρήσεις, ενώ θα επικεντρωθεί στη μεσογειακή διατροφή. 

Σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία η "Αγορά Τροφίμων" θα κινηθεί στα πρότυπα της ισπανικής San Miguel που βρίσκεται στο κέντρο της Μαδρίτης και στοχεύει στην προσέλκυση 3 εκατ. επισκεπτών ετησίως. Σκοπός της Legendary Food είναι να δημιουργήσει ένα προορισμό για όλους, και τους ντόπιους και τους επισκέπτες της πόλης προσφέροντας μια πολιτισμική εμπειρία μέσα από την ελληνική γαστρονομία. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις, βιωματικές ή διαδραστικές, πάντα με επίκεντρο τη γαστρονομία και στόχο την προβολή του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού. 

Σημειώνεται ότι η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία του έργου είναι η Exinos.

Το ακίνητο

Υπενθυμίζεται ότι η Legendary Food μίσθωσε το ακίνητο από την Φιλεκπαιδευτιθκή εταιρεία για 35 χρόνια ύστερα από διεθνή διαγωνισμό το 2019. Το ακίνητο έχει εκμισθώσιμη επιφάνεια 10.000 τετραγωνικά μέτρα από τα συνολικά 25.000 τετραγωνικά μέτρα που είναι όλο το κτίριο, κατέχοντας όλους τους ισόγειους χώρους, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη Στοά Βιβλίου, τη Στοά Ορφέως και το Αίθριο του Αρσακείου επί των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πεσμαζόγλου και Αρσάκη. Παράλληλα, το Αρσάκειο Μέγαρο στεγάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο κατέχει τον πρώτο και τον δεύτερο όροφο αλλά και το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν».