Το Κέντρο της Αθήνας και ο Πειραιάς στην κορυφή για υψηλές αποδόσεις
Το Κέντρο της Αθήνας και ο Πειραιάς στην κορυφή για υψηλές αποδόσεις

Το Κέντρο της Αθήνας και ο Πειραιάς στην κορυφή για υψηλές αποδόσεις

Ποιες είναι οι δέκα περιοχές σύμφωνα με έρευνα της ψηφιακής πλατφόρμας Protio.
RE+D magazine
21.03.2023

Ιδανική για επενδύσεις σε ακίνητα είναι η περίοδος που διανύουμε καθώς αυτός είναι, σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα ακινήτων Protio ο πιο κατάλληλος τρόπος για να "προστατεύσει" κάποιος την περιουσία του.

Οπως λέει η Protio σε πρόσφατη ανάλυσή της "σε εποχές με υψηλό πληθωρισμό και αστάθεια στις χρηματιστηριακές αγορές, οι επενδυτές αναζητούν την επόμενη ή,  πολύ συχνά, την πρώτη επένδυσή τους στο χώρο του Real Estate που θα τους προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο για τα επόμενα χρόνια".

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η ομάδα επενδυτικών αναλύσεων της Protio, με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, αναλύθηκαν στοιχεία των τελευταίων τριών ετών, για να προσδιοριστούν οι περιοχές που έχουν τις υψηλότερες αποδόσεις. Για την έρευνα συνεκτιμήθηκαν παράγοντες όπως η τοποθεσία, η προσβασιμότητα σε ΜΜΕ και τον αστικό ιστό, καθώς και οι προοπτικές μελλοντικής ανάπτυξης.


Στην κορυφή με την υψηλότερη απόδοση επένδυσης στο 8,2% βρίσκεται η περιοχή του Αιγάλεω, ενώ στην δεύτερη θέση με 7,9% είναι η Νίκαια και ακολουθούν τα Πατήσια με 7,8%. «Με ιδιαίτερη χαρά μοιραζόμαστε τα ευρήματά μας με όλους όσοι αναζητούν την καλύτερη δυνατή επένδυση σε ακίνητα στην Αθήνα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Protio, Αντώνης Φιοράκης συμπληρώνοντας ότι: «αυτές οι γειτονιές παρουσιάζουν ιδιαίτερα ελκυστικές αποδόσεις με υψηλή ασφάλεια επένδυσης και αποτελούν εύκολες επιλογές για τους εγχώριους ιδιώτες επενδυτές».