Το μερίδιο της στο LaGuardia της Ν. Υόρκης πούλησε η Skanska
Το μερίδιο της στο LaGuardia της Ν. Υόρκης πούλησε η Skanska

Το μερίδιο της στο LaGuardia της Ν. Υόρκης πούλησε η Skanska

Η συναλλαγή ύψους $115 εκατ. αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023.
Ειρήνη Θεοφανίδου
08.12.2023

Η Skanska συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιο που κατέχει στην LaGuardia Gateway Partners LLC στη Νέα Υόρκη, έναντι $115 εκατ.

Η εταιρεία διαθέτει το 32% το οποίο συμφώνησε να πουλήσει στους υφιστάμενους συνεργάτες της MI LaGuardia CTB, LLC και Vantage Airport Group (New York) LLC. 

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023. 

Η LaGuardia Gateway Partners είναι υπεύθυνη για την ιδιωτική επένδυση, την ανάπτυξη και τη λειτουργία του πλήρως ανακατασκευασμένου Terminal B στο αεροδρόμιο LaGuardia ως μέρος μιας συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) με τη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ.

«Ήταν τιμή μου να είμαι μέρος της ανακατασκευής του Terminal B του αεροδρομίου LaGuardia», δήλωσε ο Magnus Eriksson, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος Asset Management της Skanska. 

Το LaGuardia Airport Terminal B είναι το πρώτο έργο αεροδρομίου στον κόσμο που έλαβε πιστοποίηση LEED v4 Gold για σχεδιασμό και κατασκευή κτιρίων. Επίσης, έλαβε πιστοποίηση Envision και κέρδισε πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το «Καλύτερο αεροδρόμιο» από το βραβείο Βερσαλλιών της UNESCO και το «Καλύτερος νέος τερματικός σταθμός αεροδρομίου στον κόσμο» από τη Sky Trax. Επιπλέον, έλαβε την μεγαλύτερη βαθμολογία 5 αστέρων ενός τερματικού αεροδρομίου στη Βόρεια Αμερική.